Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 02 липня 2020, питання №23381

Присвоение фамилии ребенку

Я бабушка ребенка. Подала в суд заявление на установление факта рождения ребенка на неподконтрольной Украине территории. Решением суда факт рождения установили, но ФИО ребенка не указали (родители на разных фамилиях), хотя про это указано было в заявлении. ЗАГС повторно отказал в регистрации ребенка, а суд отказывается дополнить свое решение. Как лучше решить данную проблему?

Відповіді юристів (1)

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 3 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Гражданский процессуальный кодекс Украины (ГПК; https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15):

    "Стаття 270. Додаткове рішення суду

    1. Суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

    1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;...

    2. Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

    3. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

    4. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

    5. Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.".

    Во-первых, неизвестно, в какой форме судом отказано "дополнить решение"; во-вторых, в данном случае необходимо не дополнять решение, а принимать дополнительное решение.

    Подайте в суд заявление (через канцелярию под регистрацию его вручения на Вашем экземпряре) о дополнительном решение в порядке ст.270 ГПК; в случае отказа обжаловать в апелляционном порядке.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України