Задайте питання юристу

829 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 14 липня 2020, питання №24330

Переслідування від родичів

Моя дівчина виросла у селі у не дуже благополучній сім'ї. Виховувалась бабою та дідом. Батьків немає - спились. За її розповідями всі біди через нестерпність баби та її дочки (тітки моєї дівчини). Дівчині 19 років, через півроку 20. Вона пішла з дому та переїхала до мене у Київ, я знімаю квартиру, вона вчиться, живе на соціальну допомогу, частково платить за наше житло і, взагалі, біди не знає.
Але.
Родичам вона сказала що переїхала у гуртожиток з одногрупницею, в технікумі попросила, щоб не надавали ніякої інформації щодо неї її родичам. Проте родичі не можуть заспокоїтись, постійно допитують подруг з села щодо дівчини, пишуть, часом з погрозами, що шукатимуть і повернуть насильно.

Запитання таке: чи в юридичному аспекті моїй дівчині щось загрожує? Та чи можна добитись заборони наближатись до людини для її родичів?

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго вечера, заборонити наблизитися до вашої дівчини її родичам в законодавстві не передбачено. Але вона доросла та повноліття людина, і має право розпоряджатися своїм життям як вона вважає за потрібне. Зі своїми родичами може взагалі обмежити спілкування , якщо така ситуація.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України