Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 31 липня 2020, питання №25627

Увольнение официально трудоустроенного с выплатой зп через 10 дней.

Здравствуйте. У меня такая ситуация. Я работаю в кофейне барменом-бариста и официально трудоустроен в ней. Работаю чуть больше полу месяца с графиком 3 через 3. Отработав три дня ушел на выходные и на третий день выходных мне звонит администратор и увольняет меня и просит прийти написать заявление по образцу и сдать форму. Сказала, что зарплату сразу не выдаст, а выдаст 10-го августа, после того как 6-го августа пройдёт инвентаризация. Я сказал. что инвентаризацию должны провести в день увольнения и в этот же день должны выплатить зп, но мне сказали, что у закона про увольнение есть подпункты насчёт общепита, которые я не могу найти, и что по ним там есть отсрочка, что бы выплатить зп после инвентаризации.

Відповіді юристів (1)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня пане Вікторе!

    Розрахунок з працівником роботодавець проводить у день звільнення, а не після інвентаризації.

    У разі, якщо розрахунок заробітної плати неможливо провести в день звільнення через відсутність працівника, то він має бути проведений не пізніше наступного дня після направлення вимоги про проведення розрахунку.

    Те, що адміністратор посилається на "особливий" порядок розрахунку з працівником, який працює у сфері обслуговування, то це є достатньою підставою для того, щоб зробити висновок про намагання ввести вас в оману, надаючи завідомо недостовірну інформацію про оплату праці, що є недопустимо.

    У разі, якщо розрахунок з працівником в день звільнення не проведено, то це є підставою для звернення з позовом до суду проти вашого роботодавця та вимагати стягнення середньомісячного заробітку (з/п, премії, надбавки, невикористані дні відпусток).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України