Задайте питання юристу

829 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Банківська право, 22 вересня 2020, питання №29319

Как реструкторизировать долги по микрозаймам ?

Доброго дня ! Учора були приголомшені тим, що наша донька має борг по мікрозаймам у декількох конторах, загальна сума боргу по яким складає більше 200 тис. грн. сумоарно. З її слів вона взяла у 2017 році кредит у сумі 8,5 тис грн. на сьогодні, з її слів, "тіло кредиту" складає сумарно 85 тис. грн. Нам з дружиною незрозуміло, адже "тіло кредиту" має складати лише позичена сума. У травні 2020 року її чоловік погасив 40 тис. грн., невже за період червня-вересня залишок у 22 тис. грн. міг зрости до 85 тис. грн. На наше питання, чому брала мікрозаймиу декількох конторах відповідає, що таким чином "перекредитовувалася". Наразі вона у декретній відпутці другий рік і ми немаємо можливості сплатити такі гроші. Допоможіть, як нам чинити у цій ситуації ?!

Відповіді юристів (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня. Перш ніж платити треба добре розібратися з цими кредитами, тому що МФО нараховують космічні проценти, які не передбачені чинним законодавством. Тому жодних оплату більш не здійснюєте, до моменту пока вам спеціаліст не проаналізує договір і всі розрахунки.

    Левченко Ксенія Сергіївна

    Доброго дня. Відповідно до законодавства сума відсотків штрафів та пені повинна становите не більше 50 тіла, інакше такі умови договору вважаються несправедливими і така діяльність мфо вважається нечесною підприємницькою практикою. Потрібно аналізувати договір. Можливо були пролонгації, переуступка боргу. Звертайтесь можемо зменшити суму боргу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України