Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 05 жовтня 2020, питання №30282 150₴

Робота в Украине и граница

Здравствуйте.
Я трудоустроен в Украине.
Вопрос:
 - если я пересикаю границу , то будет ли это видно в какой то украинской базе данных?- узнают ли (на роботе в Украине) каким то образом, что я выехал за границу? И будут ли они нести ответственность?

Відповіді юристів (7)

    Адвокат Евгений Александрович
    13.3%
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день, Ростислав!

    При пересечении границы, то это будет видно в закрытой базе данных Государственной пограничной службы Украины:

    https://dpsu.gov.ua/

    Администрация места Вашей работы об этом не узнает, так как у них нет доступа к этой базе данных.

    Ответственность за то, что Вы выедете за границу Ваш работодатель не должен нести.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Малик Олександр Володимирович
    10%
    Малик Олександр Володимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Доброго дня!

    Інформація про перетин кордону вноситься до бази Державної прикордонної служби України.

    На відповідний запит або на ухвалу суду ця інформація може бути надана відповідним органам.

    Якщо ж Ваша робота не пов'язана з державною службою, то скоріш за все, роботодавець не буде проінформований про перетин Вами кордону, однак кожний випадок є індивідуальним.

    Ковальчук Владимир
    13.3%

    В пограничном ведомстве функционирует база данных о лицах, которые пересекли государственную границу Украины. Информация из базы данных предоставляется пограничниками только по письменному требованию суда, прокуратуры, органов дознания и следствия.Поскольку информация о пересечении государственной границы лицом касается его личной жизни, а защита от ненадлежащего распространения обеспечивается Конституцией Украины, Законами «О защите персональных данных» и «Об информации», ее распространение может происходить только с согласия лица.Также, как сообщили "ЗиБ" в ГПС, в адрес пограничного ведомства поступают запросы о предоставлении информации о пересечении границы третьими лицами с указаниями должности и места работы таких лиц. В Службе отмечают, что при пересечении лицом государственной границы Украины не осуществляется сбор и учет данных о выполнении ею в настоящее время полномочий, в том числе занятия должностей, связанных с осуществлением функций государства или органов местного самоуправления.Согласно ст.12 Закона Украины «О пограничном контроле» отметка о пересечении государственной границы в паспортных документах граждан Украины проставляется по их личному обращению с целью проставления такой отметки при пересечении государственной границы Украины.

    Токмач Галина Николаевна
    13.3%
    Токмач Галина Николаевна 3 роки тому

    Юрист, м. Мирноград, 12 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Здравствуйте, Ростислав.

    Эти данные будут храниться только в пограничной службе в Украине. На обычный запрос такую информацию никто не даст. Она конфиденциальна.

    Предприятие ответственности нести не будет.

    С уважением, юрист Галина Токмач

    Гончаренко Константин
    13.3%
    Гончаренко Константин 3 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Вказана Вами інформація зберігається у реєстрі ДПСУ (прикордонна служба).

    Дані з реєстру та інформація з нього надається лише за спеціальним запитом правоохоронних органів( поліцііі ,СБУ, НАБУ, ДБР ,суду.)

    Ваша посада у закладі освіти не передбачає право доступу дмректора до спец реєстрів навіть за запитом.

    Ваше пересування та перетин кордону, можливо обмежити лише окремим рішенням суду,яке вступило в силу.

    Поки ухвали суду немає Ви вільні у праві пересування згідно ЗУ Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання.

    Дмректор закладу освіти не має повноважень обмежувати Вас у пересуванні та подорожах за кордон.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Костромина Виктория
    10%
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Вопрос: - если я пересикаю границу , то будет ли это видно в какой то украинской базе данных?- узнают ли (на роботе в Украине) каким то образом, что я выехал за границу? И будут ли они нести ответственность?

    это будет видно только в базе погранслужбы

    Савченко Олександр
    26.7%
    Савченко Олександр 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Ростиславе!

    Дані про перетинання особою держкордону можуть поширюватися лише за її згодою або в передбачених законом випадках.

    У своїй діяльності Державна прикордонна служба України діє виключно в межах чинного законодавства. Зокрема, відповідно до ст. 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Також не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

    Інформація про перетин державного кордону особою стосується її приватного життя, а захист від неналежного поширення забезпечується Конституцією України, Законами України «Про захист персональних даних» та «Про інформацію». Саме тому вона може поширюватися лише за згодою особи.

    Крім того, відповідно до п. 10 ст. 20 Закону України «Про Державнуприкордонну службу України» та наказу Адміністрації Держприкордонслужби від 25.06.2007 № 472, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України, в прикордонному відомстві функціонує база даних про осіб, які перетнули державний кордон України.Згідно з чинним законодавством інформація з Бази даних надається прикордонним відомством лише на письмову вимогу суду, прокуратури, органів дізнання і слідства.

    Також, звертаючись на адресу прикордонного відомства щодо надання подібної інформації про третю особу запитувачі часто вказують її посаду та місце роботи. Звертаємо увагу на те, що у Державній прикордонній службі України під час перетинання особою державного кордону України не здійснюється збирання та облік даних стосовно виконання нею у цей час повноважень, в тому числі обіймання посад, пов’язаних зі здійсненням функцій держави або органів місцевого самоврядування. Окремо повідомляємо, що відповідно до ст.12 Закону України «Про прикордонний контроль» відмітка про перетинання державного кордону в паспортних документах громадян України проставляється за їх особистого звернення з метою проставлення такої відмітки під час перетину державного кордону України.

    если я пересикаю границу , то будет ли это видно в какой то украинской базе данных? — Так.

    узнают ли (на роботе в Украине) каким то образом, что я выехал за границу? — Ні.

    И будут ли они нести ответственность? — Ні.

    Ви також не будете нести відповідальність за перетин кордону. Так як відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

    P.S. Продублював свою відповідь, так як попередню чомусь було видалено.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога!

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України