Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 04 листопада 2020, питання №32236

Нужен совет пожалуйста

Добрый вечер. Мой друг пошел и написал на меня в полицию, не смотря на то, что мы были очень близкими. У меня был долг ему и он первый раз написал в полицию, после чего я по своему желанию в нотариусе подписал долговой договор. Что бы все поняли, что я не мошенник. Из 25 тысяч долларов до этого времени я ему вернул 14 тысяч. Теперь у меня нет возможности возвращать долг и он опять пошел написал заявление в полиции. Мне позвонили и сказали, что он написал в главное управление и еще куда то. Мол нужно Вам написать объяснительную и т.д Скажите пожалуйста что мне делать? Как нужно поступить? Это уголовное или гражданское дело?

Відповіді юристів (2)

    Владислав
    Владислав 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 6 років досвіду

    Доброго вечора, пане Василю!

    Повідомляю Вам наступне.

    Якщо Вас викликають до підрозділу Національної поліції для отримання пояснення, то це може означати, що скоріше за все, кримінального провадження немає.

    Слідчим під час досудового розслідування у кримінальному провадженні проводиться такий вид слідчої (розшукової) дії, як допит, який у свою чергу оформлюється у протоколі допиту свідка (підозрюваного, потерпілого).

    У свою чергу право відібрати пояснення має будь-який працівник Національної поліції.

    Слід зазначити, що пояснення іноді долучаються до кримінальних проваджень , але не мають доказового значення, яке у свою чергу має протокол допиту.

    Стосовно цивільних справ, то органи Національної поліції не провадять своєї діяльності у сфері цивільно-правових спорів.

    Для детальної консультації звертайтесь особисто через контакти, зазначені у профілі.

    На все добре!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Если вызывают в полицию, то возможно говорить о наличии как минимум заявления, может быть открыто уголовное дело.

    Рекомендую идти с адвокатом.

    Если нужна помощь полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України