Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 11 листопада 2020, питання №32679

відстність первинних документів

Якщо відсутні первинні документи тобто рахунок та акт.
Але зате ведеться книга доходів та витрат. Також є виписка з банку.
Податкова може нарахувати штраф тільки 1020 грн.
Чи за кожну операцію на яку немає документів тобто акта та рахунку буде окремий штраф у розмірі 15%?

Відповіді юристів (1)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Для платників єдиного податку встановлено низку вимог, дотримавшись яких можна застосовувати спрощену систему. Це і розмір доходу, і кількість найманих працівників, і види діяльності. Для кожної групи єдинників ці критерії різняться, але вимоги, за порушення яких єдинник змушений буде перейти на загальну систему, однакові для всіх. Серед них, зокрема, здійснення діяльності, яка:

    • не дає права перебувати на спрощеній системі;

    • не зазначена у реєстрі платників єдиного податку.

    Якщо Ви можете без первинних документів підтвердити, що кошти надійшли саме від діяльності, зазаначеної в реєстрі платників єдиного податку, Вам хвилюватись нічого. Немає актів виконаних робіт, але договір з особоюю, від якої надходять кошти, у Вас же є? Якщо нічого немає, то чим Ви зможете підтвердити, що здійснюєте діяльність саме ту, про яку писали в заяві про обрання спрощеної системи оподаткування, а не якусь іншу?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України