Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 02 січня 2021, питання №35729

как добиться открытия уголовного дела?

Здравствуйте!
30.12.2020. я вызвал полицию на место происшествия, так как на меня напал неизвестный мне человек, который преследовал меня на машине, напал с предметом очень похожим на пистолет, разбил мне окно в машине и нанес мне легкие телесные повреждения, потом вырвал мой задний гос номер с машины и скрылся с места в неизвестном направлении, при этом словесно угрожал что застрелит и т д, до этого всего у нас возник конфликт на перекрестке, когда я от тормозил на перекрестке чтоб пропустить машину, на что бешено отреагировал мой обидчик и вышел из машины и начал бежать в мою сторону, после чего я начал уезжать, а он гнаться за мной!
Его машина была на молдавской регистрации!
Нападение произошло уже во дворе когда он меня догнал, нападение видели люди, это было вечером, у меня есть два свидетеля которые подтвердят факт нападения и т д.
полиция попросила меня проехать с ними в участок для фиксации заявления. свидетели не поехали, но оставили свои контактные данные.
Мое заявление приняли, дали мне направление для первичного осмотра телесных повреждений (для снятия побоев)
дали какую то бумагу, на которой зафиксирован мой вызов в полицию и сказали привести свидетелей и ждать!
На следующий день я привез двух свидетелей в это же отделение и они написали пояснения. После этого никто не звонил, хотя еще в отделении копы каким то образом установили личность моего обидчика, то есть человека который владеет в Украине тем транспортным средством на котором меня преследовали и даже показали мне фото этого человека, которого я сразу опознал.
Я знаю что по закону полиция должна начать расследование и внести мое заявление в ЕРДР и открыть уголовное дело, но так как мне никто не звонит то скорее всего никто ничего не делает, а я хочу добиться наказания для моего обидчика и чтоб он возместил ущерб нанесенный моему авто и вернул обратно гос номер, я уже молчу за побои!!! Что я могу сделать в данной ситуации?

Відповіді юристів (1)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Добрий вечір.

    Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань

    В даному випадку, необхідно звернутися до правоохороних орнанів з письмовим запитом в якому викласти інформацію про надання витягу Вам з ЄРДР.

    Якщо слідчий не вніс дані про кримінальне правопорушення в ЄРДР, то необхідно оскаржувати його дії до слідчого судді шляхом зобов'язання внесення відомостей в ЄРДР.

    Однак передумовою звернення до суду із скаргою є отримання пиьмової відповіді від слідчого про реєстрацію Вашого повідомлення про вчинення кримінального правопорушення або про відмову.

    П.1 ч. 1 ст. 303 КПК України встановлює, що на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора як бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

    Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України