Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 05 січня 2021, питання №35873

Можна провести дитину без документів на потязі

Свекруха забрала документи на дитину,щоб я не змогла нікуди її повести.Чи можу я поїхати без документів на дитину?

Відповіді юристів (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    Дитина до 6 років (до 5 років для поїздок за межі України), що не займає окремого місця, має право на безкоштовний проїзд. Для оформлення окремого місця необхідно внести дані про дитину в замовлення і оплатити квиток за дитячим тарифом.

    Один дорослий в замовленні може безкоштовно провезти тільки одну дитину до 6 років, іншим дітям необхідно оформити квитки за дитячим тарифом.

    Ддя дитини у віці від 6 до 14 років оформляється дитячий проїзний документ зі знижкою до 25% від повного тарифу. Вартість квитка з урахуванням знижки відображається після бронювання квитків безпосередньо перед оплатою. На поїзди міжнародного сполучення дітям від 5 до 10 років передбачена знижка до 50%.

    Дітям від 14 років необхідно придбати квиток за повним тарифом.

    Діти до 14 років допускаються до проїзду тільки в супроводі дорослих і при наявності документа, що підтверджує вік дитини (свідоцтва про народження або його нотаріально засвідченої копії, паспорта одного з батьків, в якому є запис про дитину, проїзного документа дитини).Таким образом, Вы без документов не сможете провезти ребенка поездом, кроме того Вам необходимо будет приобрести на него билет - для этого нужны документы.

    Обратитесь с РАГС за дубликатом свидетельства о рождении ребенка - это документ будет основанием для проезда ребенка в поезде.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України