Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 02 лютого 2021, питання №37430

Шахрайство, аліменти - частково отримала, а заявляє, що не отримала

Ріщення про аліменти з травня 2017 року, одна дитина, зараз 8 років, суд присудив алміенти - 50% від всіх моїх доходів. Проти мене за її заявою було відкрити виконавче впровадження, в заяві вона вказала, що від мене ніяких надходжень не отримувала. Хоча маю документальне підтвердження з банку про те що за той період здійснив перекази на картку колишньої дружини в розмірі більше 27 тисяч гривень. Більше 15 тисяч грн - в призначені вказував "аліменти". Я розумію що це є шахрайство. Скажіть що саме їй загрожує?

Відповіді юристів (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    В первую очередь Вам необходимо обратиться к Вашему государственному исполнителю с квитанциями об оплате алиментов для проведения перерасчета суммы Вашей задолженности.

    Также рекомендую обратиться в суд с заявлением об уменьшении размера алиментов, поскольку в соответствии с нормами Семейного кодекса Украины установлены следующие размеры алиментов:

    у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

    Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

    50-відсотковий мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину від 1 січня 2021 року (залишився на рівні 1 грудня 2020 року):

    • для дітей віком до 6 років - 960,50 грн;
    • для дітей віком від 6 до 18 років - 1197,50 гривні.

    50-відсотковий мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину від 1 липня 2021 року:

    • для дітей віком до 6 років - 1006,50 гривні;
    • для дітей віком від 6 до 18 років - 1255 гривень.

    Что касается ответственности Вашей супруги по признакам преступления, предусмотренного ст.190 УК Украины (мошенничество) - формально они усматриваются, но нужно разбираться более детально в ситуации - если на основании ее недостоверных данных было вынесено решения суда - это один момент, а если такие данные отражены в письме в исполнительную - это чуть другая ситуация - ее можно урегулировать путем проведения необходимых перерасчетов (здесь сложно говорить об уголовной ответственности бывшей супруги, но необходимо более детально разбираться).

    Кроме того, состав преступления - мошенничество - одно из наиболее сложно доказуемых, поэтому это также необходимо учитывать если решите обращаться в полицию.

    В случае необходимости более детальной консультации, составления документов - обращайтесь через мой профиль. С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України