Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 06 березня 2021, питання №39148

купівля будинку, який перебуває у спільній часткові власності

Ми хочемо купити будинок. Згідно з документом на право власності, продавцю належить 49/100 частин будинку №... з відповідними господарськими будівлями та спорудами.
Згідно спільного техпаспорту, встановлено що власником квартири 1 (відповідні кімнати позначені від 1-1 до 1-4) є продавець, а власником квартири 2 (кімнати від 2-1 до 2-3) є другий співвласник будинку, але у будинку одна адреса на два співвласники.
1. Чи розподіл будинку згідно спільного техпаспорту є достатнім для оформлення договору купівлі-продажу на конкретну частину будинку, чи можна цей розподіл якось прописати в договорі купівлі-продажу? Чи для встановлення належних кожному із двох співвласників кімнат обов'язковим має бути виділення часток в натурі і виготовлення двох окремих техпаспотрів?
2. Чи для продажу частини будинку продавця потрібна нотаріально завірена згода іншого співвласника?
3.Також цікавить те, чи 49/100 частин стосується тільки житлового будинку, чи це стосується і господарських будівель, які знаходяться на спільній земельній ділянці. Бо загальна площа кімнат продавця на кілька метрів більша, ніж в іншого співвласника, хоч в нього частка менша.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України