Задайте питання юристу

828 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 19 квітня 2021, питання №41357 550₴

я сдавал 2 экзамена и не сдал хотя все зняю другие граждане играли в Тетрис и получили отлично

я сдавал 2 экзамена и не сдал хотя все знаю (стаж работы по моей специальности более 20 лет) другие граждане некоторые с фальшивыми дипломами и без опыта работы по специальности играли в Тетрис и получили отлично (Они заплатили взятки)

Відповіді юристів (13)

    Адвокат Евгений Александрович
    10%
    Спілкуватися у чаті Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Здравствуйте, Олег!

    При наличии оснований, доказательств о даче/получении неправомерной выгоды (взятки), на основании статей 60, 214 Уголовного процессуального кодекса Украины, Вы имеете право подать заявление в правоохранительные органы о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела, о чём Вам должны выдать извлечение из Единого реестра досудебных расследований.

    Кто проводил экзамены?

    Вы имеете право обжаловать результаты экзаменов в судебном порядке.

    Если на предприятии, то в порядке Гражданского процессуального кодекса Украины, если же в системе Министерства образования и науки Украины, то в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины.

    ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, №№ 40-44, ст.356):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#Text

    "Стаття 15. Право на захист цивільних прав та інтересів

    1. Кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

    2. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства".

    "Стаття 16. Захист цивільних прав та інтересів судом

    1. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

    2. Способами захисту цивільних прав та інтересів можуть бути:

    1) визнання права;

    2) визнання правочину недійсним;

    3) припинення дії, яка порушує право;

    4) відновлення становища, яке існувало до порушення;

    5) примусове виконання обов'язку в натурі;

    6) зміна правовідношення;

    7) припинення правовідношення;

    8) відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової шкоди;

    9) відшкодування моральної (немайнової) шкоди;

    10) визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб.

    Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом чи судом у визначених законом випадках.

    3. Суд може відмовити у захисті цивільного права та інтересу особи в разі порушення нею положень частин другої - п'ятої статті 13 цього Кодексу".

    ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2004, № 40-41, 42, ст.492):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15#Text

    "Стаття 4. Право на звернення до суду за захистом

    1. Кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

    2. У випадках, встановлених законом, до суду можуть звертатися органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб або державних чи суспільних інтересах.

    3. Відмова від права на звернення до суду за захистом є недійсною.

    4. Угода сторін про передачу спору на розгляд третейського суду допускається. До третейського суду за угодою сторін може бути переданий будь-який спір, який виникає з цивільних правовідносин, крім випадків, передбачених законом.

    5. Жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку".

    "Стаття 175. Позовна заява

    1. У позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

    2. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

    3. Позовна заява повинна містити:

    1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

    2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв’язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

    3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

    4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

    5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

    6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов’язковий досудовий порядок урегулювання спору;

    7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

    8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

    9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв’язку із розглядом справи;

    10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

    4. Якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

    5. У разі пред’явлення позову особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення.

    6. У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору".

    Как и указал, если же в системе Министерства образования и науки Украины, то в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины:

    КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2005, № 35-36, № 37, ст.446):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15#Text

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    8.2%
    Спілкуватися у чаті Кирда Вячеслав Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 6 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня, Олеже!

    При наявності доказів корупційної складової Ви маєте право звернутися до правоохоронних органів.

    Також маєте право оскаржити результати іспитів до суду. Оскільки результати іспиту, зокрема Вашої нездачі, мали оформлюватися протоколом. І Ви маєте право це оскаржити. Однак пам'ятайте, якщо Ви дійсно не здали іспит, той факт, що інші склади на основі корупційної складової, для Вас не буде виграшем.

    • Здравствуйте. Cпасибо за ответ.я подал заявление в полицию 26 марта 2021 года сразу в тот же день когда и сдавал экзамен и имею номер дела 1202116251000376 но мне сказали что следователь в отпуске, и неизвестно когда приступит к работе ,Экзамены проводились Инспекцией по Дипломированию моряков и отношения к министерсву образования они не имеют.Я хочу обратиться в суд и мне нужна помощь в составлении искового заявления

    Гончаренко Константин
    8.2%
    Спілкуватися у чаті Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Якщо Ви маєте документальні докази , отримання неправомірноіі вигоди посадовими особами, покази свідків письмово чи аудіозапис розмов то відповідно до п. 13. ч. 1 ст. 3 КПК України обвинувачення — твердження про вчинення певною особою діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, висунуте в порядку, встановленому цим Кодексом.

    При цьому особа, яка імовірно, на думку слідства, скоїла кримінальне правопорушення, спочатку у кримінальному провадженні має набути статусу підозрюваного, і тільки пізніше, коли сторона обвинувачення (слідство та прокуратура) визначаться із тим, що усі докази у кримінальному провадженні зібрані та достатньо підстав вважати, що саме підозрюваний вчинив інкримінований йому злочин, останній після проведення відповідної процесуальної дії набуде статусу обвинуваченого.

    Підозрюваним є особа, якій у порядку, передбаченому КПК, повідомлено про підозру, особа, яка затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, або особа, щодо якої складено повідомлення про підозру, однак його не вручено їй внаслідок невстановлення місцезнаходження особи, проте вжито заходів для вручення у спосіб, передбачений цим Кодексом для вручення повідомлень.

    Обвинуваченим (підсудним) є особа, обвинувальний акт щодо якої переданий до суду.

    (ст. 42 КПК)

    Отже, без повідомлення про підозру жодна особа не може набути наступного статусу обвинуваченого. Цей проміжок часу та різні статуси надають саме особі, яка потенційно може стати обвинуваченим, можливість почати свій захист, у тому числі шляхом подання доказів, які підтвердять алібі або доведуть невинуватість.

    Разом із тим, чесно кажучи, досить часто сторона обвинувачення зводить до мінімуму проміжок часу від статусу «підозрюваний» до статусу «обвинувачений», чим позбавляє підозрюваного можливості підготуватися належним чином до захисту та спростувати доводи обвинувачення. Тому, як правило, усі баталії розвиваються вже в суді.

    З одного боку, вказана ситуація є вкрай невигідною для підозрюваного, який протягом одного дня дізнався, що він підозрюється у вчиненні злочину, і цього ж дня вже набув наступного статусу «обвинуваченого». Отже не мав достатнього часу і можливості для вироблення тактики та стратегії захисту, збору доказів, ініціювання додаткових слідчих дій.

    З іншого боку, усі недоліки, які були допущені слідством, мають трактуватися на користь саме обвинуваченого. Тим більше із запровадженням у 2012 році нового КПК суд позбавлений можливості повернути справу на досудове розслідування для проведення додаткових слідчих дій; у будь-якому випадку судовий розгляд має дійти свого логічного фіналу, та, відповідно, чим більше «ляпів» та порушень вимог процесуального законодавства допустить слідство, тим легше стороні захисту (нагадаю, це підозрюваний, обвинувачений та його захисник) буде довести невинуватість.

    Разом із тим, сподіватись тільки на помилки досудового розслідування не варто. Від самого початку слід бути обізнаним про наслідки того чи іншого статусу у кримінальному провадженні: про права та обов’язки відповідно, а також про можливості.

    Згідно з ч. 3 ст. 42 КПК підозрюваний, обвинувачений мають право:

    1

    знати, у вчиненні якого кримінального правопорушення його підозрюють, обвинувачують

    2

    бути чітко і своєчасно повідомленим про свої права, а також отримати їх роз’яснення

    3

    на першу вимогу мати захисника і побачення з ним до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту — мати такі побачення без обмеження їх кількості й тривалості; на участь захисника у проведенні допиту та інших процесуальних діях; на відмову від захисника в будь-який момент кримінального провадження; на отримання правової допомоги захисника за рахунок держави

    4

    не говорити нічого з приводу підозри проти нього, обвинувачення або у будь-який момент відмовитися відповідати на запитання

    5

    давати пояснення, показання з приводу підозри, обвинувачення чи в будь-який момент відмовитися їх давати

    6

    вимагати перевірки обґрунтованості затримання

    7

    у разі затримання або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою — на негайне повідомлення членів сім’ї, близьких родичів чи інших осіб про затримання і місце свого перебування

    8

    збирати і подавати слідчому, прокурору, слідчому судді докази

    9

    брати участь у проведенні процесуальних дій

    10

    під час проведення процесуальних дій ставити запитання, подавати свої зауваження та заперечення щодо порядку проведення дій, які заносяться до протоколу

    11

    застосовувати технічні засоби при проведенні процесуальних дій, в яких він бере участь.

    Слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд мають право заборонити застосування технічних засобів при проведенні окремої процесуальної дії чи на певній стадії кримінального провадження з метою нерозголошення відомостей, які містять таємницю, що охороняється законом, чи стосуються інтимного життя особи, про що виноситься (постановляється) вмотивована постанова (ухвала)

    12

    заявляти клопотання про проведення процесуальних дій, про забезпечення безпеки щодо себе, членів своєї сім’ї, близьких родичів, майна, житла тощо

    13

    заявляти відводи

    14

    ознайомлюватися з матеріалами досудового розслідування в порядку, визначеному цим Кодексом

    15

    одержувати копії процесуальних документів та письмові повідомлення

    16

    оскаржувати рішення, дії та бездіяльність слідчого, прокурора, слідчого судді

    17

    вимагати відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду, в порядку, визначеному законом, а також відновлення репутації, якщо підозра, обвинувачення не підтвердилися

    18

    користуватися рідною мовою, отримувати копії процесуальних документів рідною або іншою мовою, якою він володіє, та в разі необхідності користуватися послугами перекладача за рахунок держави

    Обвинувачений також має право:

    1

    брати участь під час судового розгляду у допиті свідків обвинувачення або вимагати їхнього допиту, а також вимагати виклику і допиту свідків захисту на тих самих умовах, що й свідків обвинувачення

    2

    збирати і подавати суду докази

    3

    висловлювати в судовому засіданні свою думку щодо клопотань інших учасників судового провадження

    4

    виступати в судових дебатах

    5

    ознайомлюватися з журналом судового засідання та технічним записом судового процесу, які йому зобов’язані надати уповноважені працівники суду, і подавати щодо них свої зауваження

    6

    оскаржувати судові рішення та ініціювати їх перегляд, знати про подані на них апеляційні та касаційні скарги, заяви про їх перегляд, подавати на них заперечення

    7

    отримувати роз’яснення щодо порядку підготовки та використання досудової доповіді, відмовлятися від участі у підготовці досудової доповіді

    8

    брати участь у підготовці досудової доповіді, надавати представнику персоналу органу пробації інформацію, необхідну для підготовки такої доповіді, ознайомлюватися з текстом досудової доповіді, подавати свої зауваження та уточнення

    Отже, якщо у службовця ОМС є вже певний визначений статус (підозрюваний, обвинувачений), відповідно, уникнути проблем не вдалось. Слід захищатися. Я раджу усім користуватись правовою допомогою, тому що питання звинувачення потребують конкретного досвіду та рівня знань як процесуального, так і матеріального права.

    Самостійно з цим на належному рівні не впоратись.

    Якщо ж офіційного «звинувачення» немає, все одно слід бути обережним, пам’ятати про заходи особистої безпеки: не розповідати зайвої інформації, не передавати інформацію з обмеженим доступом телефоном, електронною незахищеною поштою. Пам’ятаємо про можливість органу досудового розслідування проводити відеоспостереження за особою, прослуховувати телефони, слідкувати за поштою тощо. В житті не поодинокими бувають випадки, коли особа сама собі шкодить, не слідкуючи за своїм язиком.

    Нюанси можливого захисту

    Важливо пам’ятати про презумпцію невинуватості, встановлену ст. 17 КПК. Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

    Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом. Разом із тим досвід роботи в кримінальному провадженні показує, що сподіватись тільки на «недолугість» слідчих чи «несерйозність» доказів не приходиться. Позиція сторони захисту має бути активною, адже рівень виправдувальних вироків в Україні вказує, що судова система підтримує висунуте державне обвинувачення та закриває очі на недоопрацювання слідства.

    За загальним правилом підозра, обвинувачення не можуть ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом, а усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на користь такої особи.

    Якщо все ж таки до вас прийшли із правоохоронних органів та просять надати свідчення проти себе, в нагоді стане ст. 63 Конституції України3, відповідно до якої особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

    Також відповідно до ст. 18 КПК жодна особа не може бути примушена визнати свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення або примушена давати пояснення, показання, які можуть стати підставою для підозри, обвинувачення у вчиненні нею кримінального правопорушення.

    Кожна особа має право не говорити нічого з приводу підозри чи обвинувачення проти неї, у будь-який момент відмовитися відповідати на запитання, а також бути негайно повідомленою про ці права.

    Жодна особа не може бути примушена давати пояснення, показання, які можуть стати підставою для підозри, обвинувачення у вчиненні її близькими родичами чи членами її сім’ї кримінального правопорушення.

    Також кожна особа має право на захист, тобто на залучення захисника.

    Досить часто потенційним підозрюваним слідчі «не радять» залучати адвоката до допиту, мотивуючи тим, що в особи поки що немає статусу, відповідно, нібито, не потрібно захищатись. Це неправильна позиція. У разі будь-яких сумнівів потрібно залучати спеціаліста та у разі незрозумілості дій та їх наслідків краще відмовитись від участі у слідчій дії з посиланням на статтю 63 КУ.

    Результати тестування та рішення комісіі можете за наявності підстав та доказів - оскаржити у суді.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Костромина Виктория
    7.3%
    Спілкуватися у чаті Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    я сдавал 2 экзамена и не сдал хотя все знаю (стаж работы по моей специальности более 20 лет) другие граждане некоторые с фальшивыми дипломами и без опыта работы по специальности играли в Тетрис и получили отлично (Они заплатили взятки)

    если Вы считаете что ктото получил взятку за экзамены и у Вас есть доказательства - подайте заявление в полицию

    если Вы считаете что Вам незаконно поставили - несдачу экзаменов - а Вы весь материал знаете - подайте апелляцию по экзаменам

    • Спасибо за ответ

      Да я подал заявление в полицию 26 марта 2021 года сразу в тот же день когда и сдавал экзамен и имею номер дела 1202116251000376 но мне сказали что следователь в отпуске, и неизвестно когда приступит к работе ,

      если вопрос не решится скоро ,то я потеряю работу, платить взятку 12000$ я не хочу.Аппеляцию я тоже подал нокак мне сказали что Инспекция по делам Дмпломирования Моряков распущена в прошлом году но по решению Суда Киевского аппела\ционного она восстановлена и Вроде как Зеленский хочет этот судраспустить

      • Костромина Виктория
        20%
        Спілкуватися у чаті Костромина Виктория 2 роки тому

        Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

        Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації
        если вопрос не решится скоро ,то я потеряю работу, платить взятку 12000$ я не хочу.Аппеляцию я тоже подал нокак мне сказали что Инспекция по делам Дмпломирования Моряков распущена в прошлом году но по решению Суда Киевского аппела\ционного она восстановлена и Вроде как Зеленский хочет этот судраспуститьрешать Вам как поступить - но вопрос с полицией и апелляцией может быстро не решиться
    Крикун Сергій  Павлович
    10.9%
    Спілкуватися у чаті Крикун Сергій Павлович 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Закон Украины "Про освіту" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19):

    "Стаття 53. Права та обов’язки здобувачів освіти

    1. Здобувачі освіти мають право на:...

    справедливе та об’єктивне оцінювання результатів навчання;...

    захист під час освітнього процесу від приниження честі та гідності, будь-яких форм насильства та експлуатації, булінгу (цькування), дискримінації за будь-якою ознакою,...

    4. Здобувачі освіти мають також інші права та обов’язки, передбачені законодавством та установчими документами закладу освіти...

    Стаття 65. Повноваження державних органів, до сфери управління яких належать заклади освіти

    1. Державні органи, до сфери управління яких належать заклади освіти:...

    здійснюють аналіз, моніторинг якості освітньої діяльності закладів освіти, що перебувають у сфері їх управління;...

    здійснюють інші повноваження, передбачені цим Законом та іншими законами України...

    Стаття 67. Повноваження органів із забезпечення якості освіти

    1. Органами із забезпечення якості освіти є:

    центральний орган виконавчої влади із забезпечення якості освіти;

    постійно діючий колегіальний орган у сфері забезпечення якості вищої освіти - Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

    2. Центральний орган виконавчої влади із забезпечення якості освіти та його територіальні органи:...

    проводять моніторинг якості освітньої діяльності та якості освіти у порядку, визначеному законодавством;...

    у межах повноважень, передбачених законом, здійснюють державний нагляд (контроль) за закладами освіти щодо дотримання ними законодавства;

    за дорученням центрального органу виконавчої влади у сфері освіти і науки здійснюють контроль за дотриманням вимог щодо організації зовнішнього незалежного оцінювання;...

    3. Повноваження постійно діючого колегіального органу у сфері забезпечення якості вищої освіти визначаються спеціальним законом...

    Стаття 69. Державний нагляд (контроль) у сфері освіти...

    2. Державний нагляд (контроль) у сфері освіти здійснюється центральним органом виконавчої влади із забезпечення якості освіти та його територіальними органами.

    3. Центральний орган виконавчої влади із забезпечення якості освіти та його територіальні органи діють на підставі, в межах повноважень та у спосіб, визначені цим Законом та іншими законами України.

    4. Центральний орган виконавчої влади із забезпечення якості освіти та його територіальні органи проводять інституційний аудит, позапланові перевірки відповідно до цього Закону та згідно з порядками, затвердженими центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

    5. Підставою для проведення позапланової перевірки закладу освіти є:

    звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи їх копії, що підтверджують такі порушення (за наявності);

    необхідність перевірки виконання розпорядження про усунення порушень вимог законодавства, виданого за результатами проведення центральним органом виконавчої влади із забезпечення якості освіти або його територіальним органом попереднього заходу державного нагляду (контролю);...".

    Подайте в районный отдел (областное управление) в сфере образования заявление-жалобу (под регистрацию его-ее вручения на Вашем экземпляре) о несправедливой и необъективной оценке Ваших знаний, о дискриминации в части оценки знаний, о проведении проверки учебного заведения, об организации и проведении Вами повторных экзаменов в этом или другом учебном заведении.

    Здравствуйте. Cпасибо за ответ.я подал заявление в полицию 26 марта 2021 года сразу в тот же день когда и сдавал экзамен и имею номер дела 1202116251000376 но мне сказали что следователь в отпуске, и неизвестно когда приступит к работе ,Экзамены проводились Инспекцией по Дипломированию моряков и отношения к министерсву образования они не имеют

    • Крикун Сергій  Павлович
      10.9%
      Спілкуватися у чаті Крикун Сергій Павлович 2 роки тому

      Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

      Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

      Не буду убеждать об отношении, подчинении любого учреждения образования государственному органу власти и управления - придержусь своей точки зрения; Вам же удачного решения вопроса.

    Сергеев Артем
    6.4%
    Спілкуватися у чаті Сергеев Артем 2 роки тому

    Юрист, м. Харків, 24 роки досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    В первую очередь нужно изучать основания экзаменов и процесс экзаменов.

    В связи с чем проходили экзамены, положение, инструкции относительно организации экзаменов.

    Потом уже можно определить алгоритм действий. Обращаться в суд о признании результатов недействительными

    Савченко Олександр
    18.2%
    Спілкуватися у чаті Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Звернутися Безкоштовна оцінка вашої ситуації

    Доброго дня, Олег!

    Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків (надалі - Інспекція) є державною організацією, заснованою надержавній власності, і належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України. А тому подавати скаргу до органів державного управління освітою - недоцільно та безперспективно.

    Згідно ст. 16 Закону України «Про звернення громадян» скарга на дії чи рішення органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, об'єднання громадян, засобів масової інформації, посадової особи подається у порядку підлеглості вищому органу або посадовій особі. У разі відсутності такого органу або незгоди громадянина з прийнятим за скаргою рішенням він може звернутися безпосередньо до суду.

    Так, відповідно до ст. 55 Конституції України кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Порядок звернення до суду регламентований процесуальним законодавством, зокрема Кодексом адміністративного судочинства України.

    Отже, якщо Ви незгодні з результатами комп'ютерного тестування, то маєте право оскаржити їх в досудовому порядку (подавши скаргу начальнику Інспекції, а в разі негативної реакції - в Міністерство інфраструктури України).

    Ну а вже потім (у разі відсутності позитивного результату) - звертатися до суду.

    Про всі відомі Вам факти хабарництва, корупційних та інших протиправних дій працівників Інспекції Ви можете повідомити за телефоном:

    Тел: +38 (044) 463-70-43 (з 8:30 до 17:30),Моб: (067) 637-72-74 (цілодобово)

    УПОВНОВАЖЕНИЙ З ПИТАНЬ АНТИКОРУПЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ:

    Великань Валерій Миколайович

    або надіслати письмове звернення за адресою:

    04080, м. Київ, вул. Оленівська, 25,

    або надіслати електроне звернення за адресою: anticor@itcs.org.ua

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога (через звернутися біля фото).

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    • Спасибо за ответ

      Желаю Вам всего хорошего


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України