Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 14 травня 2021, питання №42340

Агенство по трудоустройству

меня такая ситуация, 2 февраля заплатила в агенство по трудоустройству деньги за приглашение, спустя 2 месяца они сказали что не могут его сделать, так как у меня не анулировано предыдущее приглашение. Да это было так, я просто не делала визу. Позвонила к работодателю и он анулировал. Спустя еще два месяца, они говорят опять, что приглашение не анулировано и высылают документ якобы подтверждающий это но дата стоит 9 февраля.. возможно они повторно не делали его, а просто скинули мне предыдущий отказ? Деньги возвращать не хотят. Помогите разобраться в этом. И куда можна обратиться, что бы вернули деньги ( полиция, суд)? Просто уж очень это меня все выбесило, потрачено столько нервов и времени.

Відповіді юристів (3)

    Юрій
    Юрій 2 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!Є декілька запитань:

    1. Чи був укладений між вами письмовий договір?2. Чи зафіксовані розмови з компанією в будь-якій формі?

    Виходячи зі змісту викладеної інформації, найбільш ефективним способом захисту в даному випадку буде судовий.

    Між вами була досягнута домовленість про виготовлення запрошення для працевлаштування закородоном. За відповідну послугу ви сплатили певну грошову суму. Станом на день звернення за консультацією запрошення не виготовлене. Таким чином, застосовуються положення цивільного законодавства стосовно набуття майна без достатньої правової підстави.

    Відповідно до частини 1 статті 1212 Цивільного кодексу, особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов'язана повернути потерпілому це майно. Особа зобов'язана повернути майно і тоді, коли підстава, на якій воно було набуте, згодом відпала. У пункті 3 частини 3 цієї статті передбачено, що положення глави про набуття та збереження чужого майна без достатньої правової підстави застосовуються також у випадку повернення виконаного однією із сторін у зобов'язанні.

    Таким чином, ми зможете повернути сплачені кошти внаслідок пред'явлення позову.

    Звертаю Вашу увагу, що вимоги до змісту та форми позову визначені в статті 175 та 177 Цивільного процесуального кодексу. В разі недотримання цих вимог позов буде залишений без руху та надано строк для усунення відповідних недоліків. У разі закриття провадження у справі, відмовою позивача від позову чи залишення його без задоволення, повторне звернення до суду з аналогічним позовом за участі тих самих сторін забороняється. У зв'язку з цим, за відсутності достатнього обсягу юридичних знань рекомендуємо звернутись до фахівця у галузі права для отримання необхідних консультацій та забезпечення юридичним представництвом інтересів в суді.

    • Марина Клієнт 2 роки тому

      письмового договору не було, але е переписки та голосові повідомлення. Квитанція про оплату на їхнє ім'я. Дякую вам.

      • Юрій
        Юрій 2 роки тому

        Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

        Важливе значення має спроможність ідентифікації електронного листування (спілкування). Оцінюючи електронні докази (фотознімки, листування тощо) на предмет "доказової придатності" необхідно об'єктивно відповісти на такі запитання:

        1. Чи містить відповідний доказ необхідну інформацію?

        2. Чи містить відповідний доказ достатньо інформацію? Якщо ні, то які інші докази можуть доповнити його зміст?

        3. Чи отриманий відповідний доказ з дотриманням закону?

        4. Чи можливо ідентифікувати особу (компанію), з якою відбулось листування (найменування, ПІБ, номер телефону чи будь-які інші відомості)?

        У разі, якщо наявних доказів недостатньо (2) або відповідь на всі запитання не задовольняє необхідний результат, то потрібно вирішити питання про отримання додаткових доказів.

        Крім цього, звертаю увагу, що до джерел доказування в цивільному судочинстві віднесені:

        1. показання свідків;

        2. письмові та електронні докази;

        3. висновок експерта.

        На початкових стадіях судового процесу сторони надають пояснення суду стосовно предмету позову. Однак, сторони не несуть відповідальності за спотворення чи надання завідомо недостовірної інформації під час надання пояснень, оскільки присяги вони не складають (в цьому полягає основна відмінність процесуального статусу свідка). Через це, вирішуючи питання про достатність доказів для пред'явлення позову до суду, необхідно виходити з того, що сторона відповідача буде заперечувати проти пред'явленого позову (що, як правило, відповідає практиці).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України