Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 04 червня 2021, питання №43298

Заборона від матері на виїзд за кордон

Доброго дня. Мене інтересує таке питання - чи має право, мати 17ти літнього підлітка написати заборону на виїзд за кордон цього підлітка ?

Відповіді юристів (4)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    Заборона від матері на виїзд за кордон

    Доброго дня. Мене інтересує таке питання - чи має право, мати 17ти літнього підлітка написати заборону на виїзд за кордон цього підлітка ?

    Доброго дня! ні, не має. Особа з 16 років має право самостійно перетинати кордон. Щасти вам!

    • Олег Клієнт 2 роки тому

      Добре ,а якщо матір напише заяву ,до поліції ,що її 17літня дитина зникла або що її викрали . Для того щоб позбавити можливості виїхати за кордон .В такому разі на кордоні її не випустять ? Також підскажіть будь ласка ,які міри може прийняти мати ,щоб перешкодити своїй 17ти літній дитині виїхати за кордон ?

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    1) В такому разі на кордоні її не випустять ? якщо оособа не оголошена в розшук, то випустять.

    2) якщо матір напише заяву ,до поліції ,що її 17літня дитина зникла або що її викрали?

    у такому випадку вам загрожує відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин. Ніхто ж дитину не викрадав. Писати заяву треба, що пропала дитина, але пропала дитина і ви знаєте де вона і хочете забрати, це різні речі. Якщо ви знаєте, що ваша дитина їде за кордон на нелегальну роботу

    Стаття 383 КК Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

    1. Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину -

    карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

    2. Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, -

    караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

    3) Також підскажіть будь ласка ,які міри може прийняти мати ,щоб перешкодити своїй 17ти літній дитині виїхати за кордон ?

    написати, що вашу дитину невідомі особи оформлюють на нелегальну роботу за кордон. За кордон їхати можна, але не на нелегальну роботу, тому цим в теорії можуть зайнятись і відповідальності за це для вас не буде.

    Якщо особа перетнула кордон, то повідомляйте, що вона там нелегально працює

    Олег Клієнт 2 роки тому

    велике дякую !


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України