Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Фінансове право, 28 червня 2021, питання №44165 150₴

Можно ли покупать авто в рассрочку?

Добрый вечер. Хочу купить авто в рассрочку на три года под 0.01% с первым взносом 50%. Банк уверяет, что нет никаких переплат, комиссий (только КАСКО, типа в нем Их выгода). Можете, пожалуйста, подсказать правда ли это, и стоит, вобще, брать авто в рассрочку? 

Відповіді юристів (9)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 2 роки тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Добрый вечер! Конечно стоит, если действительно так и есть! Но сначала нужно ознакомиться с условиями, предусмотренными в договоре.

    Получите от них проект договора, который они предлагают подписать и только после ознакомления с таким договором можно делать конкретные выводы.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Добрый вечер. Хочу купить авто в рассрочку на три года под 0.01% с первым взносом 50%. Банк уверяет, что нет никаких переплат, комиссий (только КАСКО, типа в нем Их выгода). Можете, пожалуйста, подсказать правда ли это, и стоит, вобще, брать авто в рассрочку?

    смотрите договор - какая процентная ставка

    и сколько за услуги оформления . комиссий и т.д.

    а вообще - авто в рассрочку есть - но в каждом банке и по разным программам - свои условия

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Доброго вечора, Максиме!

    Купівля-продаж авто у кредит є достатньо популярним засобом для придбання права власності.

    За умови прозорості приватно-правових відносин, професійно складеного договору це, як правило, не призводить до будь-яких проблем у майбутньому.

    Головне ознайомитися із договором дуже уважно, і якщо Вас ніщо не збентежить, спокійно придбавати автомобіль!

    Якщо маєте повну суму, звичайно краще купити автомобіль одразу, без виникнення будь-яких фінансових зобов'язань у минулому!

    Каландирець Артем Віталійович
    16.7%
    Каландирець Артем Віталійович 2 роки тому

    Юрист, м. Черкаси, 6 років досвіду

    • Завышенное КАСКо в партнерской страховой. Т.е. стоимость КАСКо будет на порядок выше, чем если бы Вы купили авто за личные средства и пошли сами к страховику. Сума КАСКо будет +-10% от стоимости авто.
    • КАСКо весь период будет рассчитываться от нового авто (даже если Вы проездите на нем несколько лет). Т.е. стоимость КАСКо уменьшается по мере старения авто и тд., в Вашем же случае это происходить скорее всего не будет.
    • Комиссия по обслуживанию счета / комиссия по открытию счет / комиссия за платежи.
    • Другие полномочия банка, по типу залога и перезалога.

    Опять же последние 2 пункта необходимо смотреть в договоре, по прочтению которого будет более понятно, что к чему. В целом же, заработок идет на КАСКо.

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання однозначної відповіді на ваше питання немає, так як купівля авто має недоліки та переваги, а саме з переваг ви сплачуєте не всю суму, а авто отримуєте, з недоліків

    знецінення авто під час виплати кредиту;

    зменшення первинної вартості,

    наявність комісій та прихованих платежів,

    наявність страховки, яку б ви в інших умовах не придбали,

    наявність застави

    здорощення первинної вартості, тощо.

    Успіхів

    Савченко Олександр
    20%
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий день, Максиме!

    Цивільний кодекс України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15/conv#n3...):

    Стаття 694. Продаж товару в кредит

    1. Договором купівлі-продажу може бути передбачений продаж товару в кредит з відстроченням або з розстроченням платежу.

    2. Товар продається в кредит за цінами, що діють на день продажу. Зміна ціни на товар, проданий в кредит, не є підставою для проведення перерахунку, якщо інше не встановлено договором або законом.

    3. У разі невиконання продавцем обов'язку щодо передання товару, проданого в кредит, застосовуються положення статті 665 цього Кодексу.

    4. Якщо покупець прострочив оплату товару, проданого в кредит, продавець має право вимагати повернення неоплаченого товару.

    5. Якщо покупець прострочив оплату товару, на прострочену суму нараховуються проценти відповідно до статті 536 цього Кодексу від дня, коли товар мав бути оплачений, до дня його фактичної оплати.

    Договором купівлі-продажу може бути передбачений обов'язок покупця сплачувати проценти на суму, що відповідає ціні товару, проданого в кредит, починаючи від дня передання товару продавцем.

    Стаття 695. Особливості оплати товару з розстроченням платежу

    1. Договором про продаж товару в кредит може бути передбачено оплату товару з розстроченням платежу.

    Істотними умовами договору про продаж товару в кредит з умовою про розстрочення платежу є ціна товару, порядок, строки і розміри платежів.

    2. Якщо покупець не здійснив у встановлений договором строк чергового платежу за проданий з розстроченням платежу і переданий йому товар, продавець має право відмовитися від договору і вимагати повернення проданого товару.

    3. До договору про продаж товару в кредит з умовою про розстрочення платежу застосовуються положення частин третьої, п'ятої та шостої статті 694 цього Кодексу.

    Ціна поліса КАСКО залежить від вартості автомобіля. Саме його ціна і є страховою сумою, тобто максимальною сумою, яка може бути виплачена в разі аварії або викрадення автомобіля. Також ціна поліса залежить від параметрів автомобіля: рік випуску, об'єм двигуна і інших. І нарешті, ціна залежить від тих опцій страхової програми, які Ви хочете включити в покриття.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин 2 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Вам необхідно отримати в банку проект договору надання авто в кредит , вивчити його умови і далі вирішити питання про його підписання.

    Ризики для Вас можуть такими:

    зменшення первинної вартості,

    наявність комісій та прихованих платежів,

    наявність страховки, яку б ви в інших умовах не придбали,

    наявність застави.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    Брать автомобиль в рассрочку или нет дело индивидуальное:). Банки много чего интересного говорят лишь бы продать товар. Прежде всего оцените свои финансовые возможности, потянете ли Вы каждый месяц без пропусков платить скорей всего немаленькую сумму денег, плюс к этому внимательно нужно читать договор т.к. бывают подводные камни о которых банк может и умолчать:).Нужна помощь, обращайтесь:)!

    Адвокат Евгений Александрович
    23.3%
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрый вечер, Максим!

    "Хочу купить авто в рассрочку на три года под 0.01% с первым взносом 50%. Банк уверяет, что нет никаких переплат, комиссий (только КАСКО, типа в нем Их выгода). Можете, пожалуйста, подсказать правда ли это, и стоит, вобще, брать авто в рассрочку"?

    - Нужно исходить из условий кредитного договора, а также договор страхования КАСКО, если Вы сможете их оплатить, это не будет Вас обременять, тогда Вы можете согласиться на условия банка, до изучения и анализа документов, не рекомендую Вам соглашаться на эти условия, на словах они могут пообещать всё что угодно.

    Всего доброго до связи!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України