Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 27 липня 2021, питання №45929

Ухвала про право спадкування по спадщині.

У 2014 році помер мій батько. Право на спадщину мали право троє - я та мої сестри( мама померла раніше). Моя сестра заявила, що батько зробив заповіт на неї і все заповів їй. Я повірила сестрі. У 2015 році сестра заявила мені, що хоче щось залишити мені і пізно ввечері запросила до себе, щоб я підписала документи. Там був присутній чоловік, який сказав, що Моя сестра хоче подарувати мені 0.5 паю і для цього мені треба підписати документи, він все зробить і сестра надасть мені документи. Я повірила сестрі і підписала. Після цього я неодноразово зверталася до сестри, щоб вона надала документи, але вона весь час казала, що не має коли або ж пізніше. І ось у 2021 році я випадково дізналася, що у 2015 році мною була подана заява до суду про право на спадщину і в ухвали вказано, що я з сестрою підписала мирову угоду, згідно якої все майно (будинок, городи, паї) належить моїй сестрі а я маю тільки орендну плату за 0.5 паю а власником паю є моя сестра.
Питання: 1- чи можливо оскаржити цю ухвалу, бо ніяких позовів я не подавала і навіть не знала про це, бо сестра нічого про це не говорила і про такі домовленості не було розмов.
2- чи можу я отримати право власності на ці 0.5 паю, за які я отримую орендну плату, згідно ухвали?

Відповіді юристів (1)

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Якщо спадщину успадкувала за заповітом сестра, то лише вона має право на неї. Вам не можна було легковажно підписувати документи, не зрозумівши повністю їх зміст.

    Можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього питання. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України