Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 06 серпня 2021, питання №46577

Заблокована зарплатна карта

Доброго вечора.Служб виконавці на підставі рішення суду наклали арешт на мої кошти на зарплатній картці за комунальні борги.Погасити суму боргу в повному обсязі я не можу бо дуже велика сума,у мене мінімальна зарплата і єдиний вид доходу.
Підскажіть що робити, як розблуквати карту,якщо немає коштів ні на життя,ні на суд, ні на юристів і адвокатів...

Відповіді юристів (1)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня, накладати арешт на зарплатну картку виконавець не має права. Якщо немає інших доходів, то з заробітної плати можливо стягувати не більше 20 % боргу. Вам потрібно звернутися в банк для отримання довідки, про те що рахунок на який надходять кошти - зарплатний, тобто спецрахунок, а потім приклавши цю довідку звернутся до виконавця з офіційною заявою про зняття арешту.

    Ст. 70 ЗУ "Про виконавче провадження"

    Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника

    1. Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника вираховується із суми, що залишається після утримання податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

    2. Із заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості:

    у разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю особи, у зв’язку із втратою годувальника, майнової та/або моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням, - 50 відсотків;

    за іншими видами стягнень, якщо інше не передбачено законом, - 20 відсотків.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України