Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 22 серпня 2021, питання №47495

Что делать, если человек отказывается от расторгнуть " Довічне утримання"

Здрастуйте! Сложилась такая ситуация, бабушка примерно в 2009 году сделала на свою дочь " Довічне утримання". Её дочка не исполняет свои обязанности указанные в договоре. Сейчас бабушка хочет его расторгнуть договор и сделать его на меня. Но тётя против, у неё документы на квартиру и она не хочет их отдавать. Как поступить в этом случае? Я сирота.

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 роки тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Розірвати договір довічного утримання (догляду) можна в судовому порядку та лише при наявності достатніх підстав для розірвання. Притримувати в себе документи на ім'я бабусі вона не має права. Бабуся теоретично може звернутись до поліції для повернення її документів.

    Ви можете звертатися до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього питання. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію чи написати текст позовної заяви. Я здобув великий досвід правничої роботи з таких питань.

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    В данном случае, если тётя не исполняет свои обязанности, а бабушка в полном здравии, пока не поздно, нужно подавать иск в суд. Такое на практике часто случается, когда заключают подобный договор, пожилым людям никакой помощи не оказывают:(


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України