Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 23 серпня 2021, питання №47549

Генеральна довіреність при покупці авто

Якщо генеральна довіреність виписана на мене ( і є умова, маніпуляції з ТЗ, перереєстрація чи щось таке) тоді теж неможна на себе її зареєструвати? Тільки на третю особу?
Чи це доручення не передбачає пункту перереєстрації на особу яка буде купувати авто?

Відповіді юристів (3)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 2 роки тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Якщо генеральна довіреність виписана на мене ( і є умова, маніпуляції з ТЗ, перереєстрація чи щось таке) тоді теж неможна на себе її зареєструвати? Тільки на третю особу?

    Чи це доручення не передбачає пункту перереєстрації на особу яка буде купувати авто? - Не видя доверенность трудно однозначно ответить, но так как такую доверенность составлял нотариус, а для нотариусов такие доверенности - ежедневная рутина, скорее всего, у вас все правильно прописано в доверенности и перерегистрировать автомобиль на себя вы сможете без проблем.

    Лілія Клієнт 2 роки тому

    Генеральної Довіреності ще немає, цього тижня планую тільки покупку по ній.

    Буду купляти машину в іншому місті, відповідно реєстрації у МРЕО у мене у цьому місті та області немає, але є у Львові.

    І от цікаво мені, якщо продавець виписує на мене генеральне доручення і я їду у своє місто ( з машиною і цим дорученням і техпаспортом) і перереєстровую ТЗ на себе.

    Чи можу я безпроблем зареєструвати його на себе? Продавцем я не виступаю, не хочу її продавати, тільки купити і зареєструвати на себе.

    • Винограденко Антон Анатолійович
      Винограденко Антон Анатолійович 2 роки тому

      Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

      https://law-sankam.com.ua/bloh/kupivlia-avtomobili...

      https://protocol.ua/ua/yak_bezpechno_pridbati_avto...

      ознайомтесь з корисною статтею

      ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України