Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 24 серпня 2021, питання №47554

Дарственна на землю.

Скажіть чи можна оформити дарственну на приватизовану землю,якщо на ній находиться будинок ще не введений в експлуатацію.

Відповіді юристів (2)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Доброго дня! Якщо Ваш будинок не введений вєксплуатацію, та не зареєстрований в реєстрі як житловий будинок, його юридично не існую, а тому Ви можете дарувати, продавати лише ЗЕМЕЛЬНУ ділянку.

    Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі. Щасти Вам!

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 2 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня!

    Скажіть чи можна оформити дарственну на приватизовану землю,якщо на ній находиться будинок ще не введений в експлуатацію.

    Звісно що можна, головне, щоб у земельної ділянки був актуальний кадастровий номер ( без помилок), за яким буде можливість отримати витяг із ДЗК.

    Доля незавершеного будівництва - це окрема тема і до земельної ділянки має опосередковане відношення ( у конкретному випадку).

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України