Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 09 листопада 2021, питання №51109

продление декрета после выхода на работу

Здравствуйте! У нас такой вопрос: дочка вышла на работу после продленного декретного отпуска (ребенку 4 года). Может ли она снова продлить декрет?

Відповіді юристів (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 2 роки тому

    Юрист, м. Слов'янськ, 13 років досвіду

    Доброго дня!

    У випадку якщо дитина потребує домашнього догляду, жінці в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною шестирічного віку*. Це визначено ст. 179 КЗпП і п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки.

    Жінка має право оформити відпустку для догляду за дитиною до 6 років за медичним висновком відразу після закінчення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

    Відповідно до ч. 4 ст. 179 КЗпП і ч. 2 ст. 18 Закону про відпустки підприємства, установи й організації за рахунок власних коштів можуть надавати жінкам частково оплачувану відпустку або відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною більшої тривалості, ніж до досягнення дитиною трирічного віку. Це право, а не обов’язок роботодавця.

    Тобто у вашої дочки потрібні бути законі підстави для продовження декрету до 6 років або бажання підприємство, що в наш час зустрічається рідко.

    З повагою,


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України