Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 08 грудня 2021, питання №52838

Отработка при увольнении в испытательный срок

Здравствуйте. Должен ли я отрабатывать две недели при увольнении, если у меня трудовой договор с испытательным сроком в три месяца? В одной статье на сайте написано, что отработка составляет три дня, однако нигде не могу найти это в законах.

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 4 роки досвіду

    Вітаю!

    З Вашого питання вбачається. що мова йде саме про звільнення за власним бажанням, відповідно до статті 38 КЗпП України. В випадках звільнення з ініціативи працівника застосовуються положення статті 38 Кодексу та немає значення, було встановлено працівнику випробовування при прийнятті на роботу чи ні. Працівник письмово попереджує роботодавця про звільнення за два тижні або, за наявності поважних причин, вказує строк, в який його має звільнити роботодавець.

    Відповідно до положень статті 28 Кодексу у разі встановлення власником або уповноваженим ним органом невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі він має право протягом строку випробування звільнити такого працівника, письмово попередивши його про це за три дні. Розірвання трудового договору з цих підстав може бути оскаржене працівником в порядку, встановленому для розгляду трудових спорів у питаннях звільнення (тобто, попередження за три дні здійснює роботодавець в випадку звільнення зі своєї ініціативи).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України