Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 09 грудня 2021, питання №52900

Как правильно составить документ что бы защитить свои права

Здравствуйте. Такой вопрос, дом на 2 хозяина вторым хозяином является бывший гражданский муж, он свою часть подарил своему сыну, тот в свою очередь подал в суд на раздел имущества в межах натуры и хочет все жилые комнаты мне, остаются уборная и лестничные пролёты. Суд назначен на 16 число этого месяца ( про раздел ничего не знала) денег на адвоката нет, как я могу правильно составить документ в суд что бы не допустить такого раздела. Спасибо.

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Передусім треба зазначити, що спільна часткова власність ділиться в натурі тільки якщо є технічна можливість такого поділу, тобто коли даний розділ не змінює функціонального призначення об'єкта, не перешкоджає його використанню і т. п. Підтвердженням наявності такої можливості служить, як правило, висновок щодо технічної можливості поділу (зокрема, судова будівельно-технічної експертиза). Поділ будинку на самостійні об’єкти нерухомого майна повинен відповідати умовам, що передбачені чинними державними будівельними нормами. Для поділу будинку у добровільному чи судовому порядку необхідна технічна можливість виділити кожному співвласнику відокремлене приміщення з власним входом.

    Тобто, суд, вірогідніше за все, призначить відповідну будівельно-технічну експертизу. Також суд в не буде приймати рішення про поділ при якому одному зі співвласників дістануться житлові приміщення, а іншому не житлові (коридори, туалет, кухня та інше). Слід виходити з доводів позовної заяви позивача (сина), висновків експертизи.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України