Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 20 січня 2022, питання №54803

Реєстрація та форма бізнесу

1) Як краще зареєструвати свою справу (яка має освітній характер, та потребує залучення інвестицій) у 2022 р? Як ФОП, ПП, ТоВ, АТ, Навчальний заклад, чи щось інше? (Враховуючи, що у мене немає стартового капіталу, тому статутний капітал буде мінімальним).. Чи можна вважати ПП – найбільш оптимальним варіантом?
2) Якщо б на базі мого сайту буде працювати «приватний освітній центр» (недержавного зразка) з власною назвою та навчальною програмою, чи повинен я отримувати якісь додаткові дозволи, акредитації чи ліцензії?
3) Яка група пл. податків буде мати місце у даній ситуації? І яку було б найвигідніше обрати? (Крім того, з огляду на останні реформи – як я маю платити податки, враховуючи, що я вже офіційно працюю та сплачую податки на основному місці роботи).
4) Як щодо реєстратора транзакцій? Як зараз контролюється фінансова діяльність?
5) Чи можна почати, наприклад, з ФОП, а поступово, вміру успіху моєї діяльності – переходити на інш. І чи доцільно це буде?
6) Існує думка, що в Україні бізнес набагато легше відкрити, ніж потім його закрити. Чи дійсно це є так? І якщо так, то в чому це зокрема проявляється?
7) Якщо моя діяльність буде поширюватись на території інших держав, але тільки онлайн, - чи повинен я також реєструвати свій бізнес і там?
8) Якщо говорити про мої приватні курси – чи існує необхідність «зареєструвати авторські права» на мою освітню програму? А також, якщо говорити про «бренд» edupro.expert – то чи потрібно створювати торгову марку? Та як це зробити? Чи є якісь переваги від цього (з огляду на певне їх «заміщення» доменами (URL). Адже «купивши» домен, я вже був заявив свої права на назву Edupro.Expert)
9) Яка буде приблизна вартість всіх послуг, пов’язаних з реєстрацією мого бізнесу, якщо я робитиму це сам (без посередників)? А яка – якщо цим займеться юридична компанія? І в чому переваги того чи іншого варіанту?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України