Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 27 січня 2022, питання №55121

Нужна ли регистрация по месту жительства для расторжения брака?

Здравствуйте!
Нужна ли регистрация по месту жительства для расторжения брака? Брак зарегистрирован с гражданкой России больше 10 лет назад, Все это время она проживает на территории России. Я живу в Одессе. У меня регистрации по месту жительства нет. т.к. утерян военный билет.
Есть ли возможность осуществить развод в Одессе без регистрации, если есть возможность получить от жены нотариально заверенное согласие на развод? Благодарю вас!

Відповіді юристів (1)

    Гуща Юрій Миколайович
    Гуща Юрій Миколайович 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 10 років досвіду

    Відповідно до п. 5 Гл. 3 Розділу 3 Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні:

    Державна реєстрація розірвання шлюбу проводиться за місцем проживання подружжя або одного з них.

    Відділ державної реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити в державній реєстрації розірвання шлюбу, якщо один із подружжя звернувся із заявою про державну реєстрацію розірвання шлюбу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану не за своїм місцем проживання, а за місцем проживання другого з подружжя. У цьому разі місце проживання другого з подружжя підтверджується його паспортом або паспортним документом з відміткою про його проживання чи відповідною довідкою, виданою компетентними органами, про що робиться відмітка в актовому записі про розірвання шлюбу в графі "Для відміток".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України