Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 02 лютого 2022, питання №55444

Замовлення по інтернету

Добрий день. Я випадково зустріла в інтернеті рекламу засобу, який допомагає при проблемах з суглобами. Відправила заявку, що мені це цікаво. Відразу ж задзвонила до мене працівник тієї компанії. Вона розмовляла дуже переконливо і для мене це досить гостре питання. Я замовила той засіб. Жіночка сказала, що мені пощастило і вона відправить мені 4 упаковки за ціною двох лише за 1400 грн. З моїх даних я сказала ПІБ і номер нової пошти. Того ж самого дня я побачила точно такий самий препарат на інших сайтах, який коштує 180 грн. за одну упаковку. Я зрозуміла, що це таким чином та компанія, де я замовила, обманює людей. Того ж самого дня я почала дзвонити в ту компанію, щоб відмовитись, але ніхто не відповідав або постійно було зайнято. Наступного дня вони до мене задзвонили і я їх повідомила, що відмовляюсь від замовлення. Вже тиждень вони телефонують мені щодня і всіляко намагаються мене залякати, що я змушена забрати з нової пошти замовлення. Сьогодні написали, що медичні засоби обміну не підлягають і якщо я не заберу сьогодні, то буду нести відповідальність згідно законодавства. Чи я насправді змушена забрати це замовлення чи я можу відмовитись від того замовлення? Тим більше цей засіб PantogorD3 не продається в аптеках і я так розумію, що не є зареєстрований в Україні як медичний засіб.

Відповіді юристів (3)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Дорброго дня, Наталія! Щодо Вашого питання повідомляю, що за діючим законодавством України, ви не зобовязані забирати своє замовлення, якщо ви його не сплатили. Таким чином ви його не придбали, договір купівлі продажу не відбувся, ви не несете ніяких зобовязать. Рекомендую повідомити представникам які вам телефонують, що вони порушуюють ваші права, а тому ви можете звернутись до поліції з відповідною заявою.

    Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі. Щасти Вам.

    Наталія Клієнт 2 роки тому

    Дуже дякую за відповідь!!!

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Наталія!

    Відповідно до ЗУ "Про захист прав споживачів" Ви маєте право розірвати договір, укладений за допомогою засобів дистанційного зв'язку, а тому відповідно - не приймати та не оплачувати товар.

    Крім того, постановою КМУ “Про захист прав споживачів” №172 від 07.12.2005 затверджено перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню), якщо вони не задовольняють споживачів з будь-яких причин (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/172-94-%D0%BF#...).

    Тобто, мається на увазі, що покупець не може повернути або обміняти протягом 14-денного строку товар з цього переліку. Ви ж взагалі відмовилися від товару та не забирали його.

    Тому, ніхто не буде звертатися до суду, так як в магазині розуміють, що Ви не порушували законодавства України. Вас просто залякують, щоб Ви перевели їм кошти та забрали їхній товар.

    У відповідь на їхні погрози напишіть їм, що подасте на них скаргу до Держспоживслужби, податкової та заяву до поліції про вчинення кримінального правопорушення за ст. 355 КК України "Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань".

    Упевнений, що після цього всі погрози у вашу сторону закінчаться.

    Якщо консультація Вам допомогла, залишайте свій відгук.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України