Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 06 червня 2022, питання №66131

Соціальна відпустка для працюючої мами

Чи може староста села видати довідку про те що чоловік не користувався соціальною відпусткою, якщо він на даний час мобілізований, а до цього часу ніде не працював ітакою відпусткою не користувався.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    СТАРОСТА СЕЛА МОЖЕ ВИДАТИ ТАКУ ДОВІДКУ, ОДНАК ЧИ НАДАДУТЬ НА ПІДСТАВІ ДОВІДКИ ВАМ ВІДПУСТКУ, НЕВІДОМО.

    УТОЧНІТЬ СПОЧАТКУ ЦЕ ПИТАННЯ! ВАМ ПОТРІБНА ІНДИВІДУАЛЬНА КОНСУЛЬТАЦІЯ.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Відповідно до листа Мінекономіки від 27.08.2021 р. № 4712-06/42842-07 законодавством не визначено конкретного переліку документів, які слід пред’явити одному з батьків для підтвердження того, що інший з них не скористався правом на зазначену соціальну відпустку. Тому, на нашу думку, роботодавцю може бути надано будь-який документ, у якому з достатньою достовірністю підтверджується, що іншому з батьків дітей не надавалася ця відпустка.

    Рішення про надання зазначеної соціальної відпустки приймається керівником з урахуванням наданих документів.

    Враховуючи, що Ваш чоловік мобілізований та може не мати моливості безпосередньо направляти запити/отримувати документи від свого керівництва щодо вищезазначених питань, ваш роботодавець може, фактично, прийняти рішення про надання відпустки без надання документів, які підтверджують не використання відпустки чоловіком, або на підтаві будь-яких документів (довідок омс у тому числі). Тобто, це питання роботодавець вирішує самостійно, не зобов'язуючись положеннями Закону щодо прийняття конкретного рішення (надавати чи ні).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України