Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 11 червня 2022, питання №66552

Як звільнитись у воєнний час якщо директор фірми за кордоном?

Доброго дня! Маю таке питання. Мій батько до війни працював на фірмі, офіційно оформлений. Проте починаючи з Серпня 2021 року фірма попадає в чорний список податкової і за нього не сплачують податки на протязі півроку. В Січні 2022 року фірма виходить з чорного списку, проте податки за працівників все одно не сплачують. І нарешті в Лютому наступає війна як наслідок усі керівники, директор, власники лишають Україну і фірму на призволяще. Питання такого плану: трудова книжка на фірмі лишилась хто зна де, батько не звільнений і лишається офіційно працевлаштованим. Як звільнитись, як поновити трудову?

Відповіді юристів (2)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

    Юрист, м. Миколаїв, 4 роки досвіду

    Вітаю!

    Страхові внески не сплачено починаючи з серпня минулого року, запису у трудовій немає, як і наказу про звільнення - це питання в першу чергу страхового стажу, оскільки в майбутньому висока ймовірність того, що цей період не буде враховуватись в якості страхового стажу для призначення пенсії. Є декілька варіантів виходу із ції ситуації, у тому числі є різні способи звільнення.

    Звертайтеся через кнопку "Звернутися" для отримання детальної консультації.

    Николай
    Николай рік тому

    Адвокат, м. Київ, 16 років досвіду

    щоб звільнитися, вам треба направити заяву про звільнення з повідомленням та описом вкладення на адресу роботодавця, а потім подати в суд з позовом про розірвання трудового договору.Ви маєте право на зарахування пенсійного стажу за ті місяці, які фірма не платила ЄСВ-для цього Вам потрібно буде коли ви вийдете на пенсію оскаржити відмову пенсійного фонду в зарахуванні стажу.Інформація про ваш стаж має бути в податковій незалежно від трудової книжки, воно не повинно впливати на Ваш стаж.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України