Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 19 червня 2022, питання №67186

Как продать земельный участок, преобретенный в браке?

Здравствуйте!
До момента расторжения брака на меня был оформлен участок земли под застройку. Было и другое совместное имущество, но в основном оформлено на родственников мужа.
В 2013году был расторгнут брак, но не было раздела имущества.
Смогу я сама продать имеющийся участок земли, который был в браке оформлен на меня?

Відповіді юристів (5)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрый день!

    Вам нужно получать письменное согласие мужа для продажи земли.

    • Алла Клієнт рік тому

      Спасибо за ответ)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Ні, не зможете. Жодний нотаріус не піде на посвідчення угоди щодо майна, який має режим спільного сумісного, без згоди іншого співвласника.

    Вам потрібно отримувати згоду колишнього чоловіка, або домовлятись із ним про поділ даного майна.

    Поділ може бути здійснений або у нотаріуса, або через суд.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    • Алла Клієнт рік тому

      Дякую за відповідь!Скажіть, будь-ласка, чи можно подати на аліменти (яки не оплачувались на дитину з 11 до 20 років (Учень до 2023 року ВНЗ) ? Чи є термін давності на подання аліментів?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Так, Сімейний кодекс України передбачає можливість призначення аліментів за минулий час.

        Однак така можливість є виключенням із загального правила і доступна якщо:

        - раніше аліменти не стягувалися;- позивач доведе, що він вживав заходи щодо одержання аліментів з відповідача, а відповідач ухилявся від надання утримання дитині.У такому випадку суд може призначити аліменти за попередній період, але не більше як за 10 років.

        Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

        Якщо консультація була корисною, буду вдячний за натиснуту Вами галочку внизу мого фота під кожною відповіддю (відгук вітається).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України