Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 23 червня 2022, питання №67532

"Як отримати такі виплати якщо вони передбачині і в які сроки вони виплачуються якщо вони передбачині?"

Доброго дня,чи передбачині виплати за вислугу років після звільнення з кримінально-виконавчої служби при загальному військовому стажу чотирнадцять з половиною років?

Відповіді юристів (5)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Якщо мова йде про виплату одноразової грошової допомоги, то так, особам рядового і начальницького складу, які звільняються зі служби за власним бажанням та мають календарну вислугу 10 років і більше, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 25 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

    Крім того, особам рядового і начальницького складу, які звільняються зі служби за станом здоров’я (через хворобу), виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

    У разі звільнення зі служби за віком, у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби виплачується за наявності календарної вислуги 10 років і більше.

    Тобто, в контексті одноразової допомоги все залежить від причин звільнення зі служби та наявності стажу календарної служби.

    Звертайтеся через кнопку "Звернутися" для отримання іншої інформації.

    Максим Клієнт рік тому

    Саме про виплату одноразової допомоги і йде мова в запитанні,а ще в які строки вона може бути виплачена і чі може бути затримка у виплаті?

    • Дубовенко Володимир Володимирович
      Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

      Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

      Порядком виплати грошового забезпечення та компенсаційних виплат особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України (наказ МЮУ від 28.03.2018 № 925/5) не передбачено конкретних строків виплати допомоги при звільненні (як це вказано у положеннях про грошове забезпечення деяких інших органів), затримка може бути, все залежить від бажання особи притягнути "колишнього роботодавця" до відповідальності за несвоєчасну виплату.

    Максим Клієнт рік тому

    Дякую за інформацію.

    • Дубовенко Володимир Володимирович
      Дубовенко Володимир Володимирович рік тому

      Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

      Я не володію інформацією про тривалість або наявність затримок у виплаті особам, які проходили службу у Державній кримінально-виконавчій службі, але мені відомо про затримку виплат особам, звільненим з ДСНС та Нац.поліції, розрахунок готували/ надсилали месяць та більше, в деяких випадках це призводило до звернень звільнених осіб до суду, тому у разі наявності затримки виплати вихідної допомоги можете звертатися, надам відповідну інформацію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України