Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 27 червня 2022, питання №67845

Исключен с воинского учёта,выпустят ли заграницу

Медицинской комисией признанный не годным к воинской службе с исключением с воинского учёта по гр.2 ст.5а роспаорядку болезни.Т в военный билет поставили печать"Згідно ст.37.6.п3 .ЗУ"Про ВО і ВС виключений з військового обліку.Что это значит,могут ли мобилизовать,можно ли пересечь границу??

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Павло!

    На жаль з такою підставою для відстрочки від мобілізації за кордон Вас не випустять. Тому треба думати над іншими варіантами, що їх надає Постанова Кабміну про Правила перетинання кордону.

    Як буде у Вас бажання поговорити на цю тему, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись". Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Вы признаны непригодным к прохождению воинской службы с исключением из воинского учёта, поэтому Вы имеете право на пересечение границы, что подтверждено информацией Государственной пограничной службы Украины:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    "Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    1. Визнані встановленим порядком непридатними до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку (тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або військовий квиток з відміткою, витяг з наказу про звільнення з військової служби та виключення зі списків особового складу);... ".

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку" "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України