Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Фінансове право, 27 липня 2022, питання №70153

Можете пояснити що це означає

Користувався послугами мфо до выйни, потім не зміг оплачувати і ось прийшла "акція" чи може хтось пояснити по людськи.

Відповіді юристів (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    В чому питання? Ви брали мікрокредит на підставі публічного договору (оферти). Для зміни умов договору мфо від фінансової установи повинно надійти повідомлення про зміну умов публічного договору, На офіційному сайті установи повинна міститись інформація про зміну або доповнення умов публічного договору. З того що Вам надіслали нічого з цього не вбачається.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Згідно з цим документом досудового врегулювання спору-листом між ТзОВ та, очевидно, Вами 22 лютого 2022 року було укладено договір позики під проценти. Вони запропонували Вам сплатити суму заборгованості-суму позиченого та відсотки до певного дня. Це-лист від мікрофінансової організації. Отже вони, напевне, ще не відступили право вимоги колекторському підприємству.

    Воєнний стан, який зараз діє, вважається форс-мажорною обставиною, тобто обставиною непереборної сили. Особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку або непереборної сили. Тобто на час воєнного стану на боржника, який протермінував виплату боргу, не можуть бути накладені санкції.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України