Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 07 серпня 2022, питання №70815

Чи можна отримати гроші або притягнути до відповідальності людину?

Доброго дня, шановні користувачі, дуже потрібна юридична порада. Нещодавно зіткнулася з дуже неприємною ситуацією. У зв'язку з матеріальним становищем мені була потрібна робота, я знайшла в просторах інтернету компанію, яка займається доставкою води. І значить влаштувалася я на посаду менеджера з продажу і плюс помічник керівника, посада віддалена без офіційного працевлаштування. Заздалегідь домовилися про суму зарплати. Загалом протягом двох тижнів я виконувала всі завдання (ведення Інстраграм сторінки і відповідала клієнтам за раніше готовими шаблонами, займалася пошуковими завданнями керівникам) він мав виплатити мені половину суми через два тижні роботи, але спочатку відстрочив виплату на тиждень. Потім одним із завдань було обдзвонювати клієнтів по вже готовій базі даних, питаючи якість доставки і пропонувати взяти участь у розіграші, де треба внести 40 грн і отримайте можливість виграти безкоштовно два бутиля води. Я все це зробила, клієнти вносили суму на карту його. Так я пропрацювала місяць і виплати не дочекалася, він відстрочував щоразу. Зараз він нібито змінив нішу роботи, оскільки бізнес з доставкою не надто прибутковий і він йшов у мінус. За зарплату каже типу поки я відкриваю нову нішу і намагаюся щосили виплатити вам. Розіграш зрозуміло ніхто не проводив. Що порадите робити? Яких заходів вжити?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Що Вам сказати, Ви на жаль зіткнулися з аферістом. Якщо у Вас залишись бодай якісь його персональні дані чи контакти, зверніться до поліції із заявою про злочин. В даному випадку разом із проведенням так званого конкурсу це може бути шахрайство.

    Будуть питання тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України