Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Громадянство, 09 серпня 2022, питання №70983

продление вида на жительство

я гр. РФ, имею временный вид на жительство в Украине (основание - брак с гр. Украины)
какие документы мне требуются для продления вида на жителсьвто?

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Наразі така робота не ведеться, і не відомо взагалі, чи будуть продовжені посвідки громадянам рф.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Тетяна!

    Якщо строк дії вашої тимчасової посвідки добігає кінця, і ви бажаєте продовжити її, вам треба буде пройти кілька кроків для цього. Хочу зауважити, що звертатись за продовженням посвідки на тимчасове проживання в Україні варто не пізніше, ніж за п’ятнадцять днів до закінчення терміну її дії. Інакше можуть виникнути проблеми з вашим статусом в Україні. Першим кроком для продовження посвідки на тимчасове проживання є збір необхідних документів. От їх перелік:

    • Паспорт або документ, який може використовуватись замість нього;
    • Оригінал посвідки, яку ви хочете продовжити;
    • Документи, що доводять ваше право на тимчасове життя в Україні;
    • Чотири фотографії 3,5 на 4,5 см;
    • Копія ідентифікаційного коду (якщо є);
    • Переклад документів українською мовою (якщо потрібно).

    Документами, які доводять ваші права на посвідку, є документи, за якими ви отримали її вперше. Це може бути свідоцтво про шлюб, довідка з місця роботи або навчання, клопотання від релігійної організації, тощо. Фотографії мають бути зроблені на матовому папері і відрізнятись від фотографій у попередніх посвідках. Якщо ваші релігійні переконання вимагають щоб на фотографіях ви були в головному уборі, це дозволяється, якщо ви в ньому на фотографії в паспорті.

    Наступним кроком для продовження посвідки на тимчасове проживання в Україні є написання заяви. На цьому етапі вам потрібно бути дуже уважним, оскільки часто людям відмовляються видавати документи через неправильно написану заяву. Зразок заяви ви зможете знайти в мережі або попросити у відділенні ДМС.

    Після цього вам потрібно буде віднести документи і заяву у відділення ДМС за місцем проживання. Там вашу справу розглядатимуть впродовж п’ятнадцяти днів. Саме тому не варто затягувати з поданням заяви на продовження посвідки. Якщо ви все зробили правильно, через п’ятнадцять днів вам видадуть новий документ, який, однак, через рік знову треба буде продовжити. Відмовитись видавати посвідку можуть через неточності з оформленням документів або якщо ви становите небезпеку для держави і її громадян.

    Процес продовження тимчасової посвідки дуже важливий для усіх, хто живе в Україні без громадянства. Якщо ваша посвідка закінчиться до того, як ви її продовжите, у вас можуть виникнути проблеми з подальшим перебуванням в Україні. Тому, якщо ви не маєте великого досвіду в юридичних процедурах, вам краще звернутись за допомогою до мене.

    Для то достатньо натиснути кнопку "звернутись" быля мого профылю. Буду радий допомогти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України