Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 17 серпня 2022, питання №71496

Как вернуть часть приватизированной квартиры после смерти свекрови.

Здравствуйте! Помогите разобраться! В 1997 году свекровь была прописана в моей квартире и приняла участие в приватизации. Потом через год выписалась и прописалась к свёкру. После смерти свёкра в мае 2020 года. Наследство не переоформлялось. В августе 2021 умерла свекровь. На момент смерти она проживала с дочкой, сестрой супруга. Наследство должны были оформить в феврале, но из-за военных действий дело не начали во время. Ровно через год всё же решили открыть дело о наследстве, у нотариуса. Муж отказался от своей доли в наследстве. Хотя была договорённость, что муж отказывается от своей доли, а сестра отказывается от части приватизированной квартиры. У меня два сына. Что мне нужно сделать, чтобы вернуть мою часть квартиры?

Відповіді юристів (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за законом з тієї черги, яка має право на спадкування, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за законом тієї ж черги і розподіляється між ними порівну. Якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за заповітом, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за заповітом і розподіляється між ними порівну. Відмова спадкоємця за заповітом від прийняття спадщини не позбавляє його права на спадкування за законом. Якщо Ваш чоловік відмовився від спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом чи за законом, то може спадкувати той спадкоємець.

    Відмова від прийняття спадщини може бути відкликана протягом строку, встановленого для її прийняття. Відмова від прийняття спадщини може бути визнана судом недійсною з підстав, встановлених статтями 225, 229-231 і 233 Цивільного кодексу України.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію з даного запитання та попрацювати по визнанню недійсною відмови від прийняття спадщини.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України