Задайте питання юристу

841 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 26 серпня 2022, питання №72004

Що якщо? В описі проблема

Яка відповідальність впаде на свідків самогубства, якщо ті були нетверезі, і особа яка хчинила самогубство була також нетвереза? Усі неповнолітні.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    При таких обставинах, якщо ви ніяким чином не підштовхували особу до самогубства, ніякої відповідальності за це не буде.

    Проте бажано мати більше інформації, перш ніж щось радити в таких випадках.

    Буде бажання отримати повну консультацію, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю!!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Добрий вечір. Якщо свідки самогубства не пропонували загиблому перед смертю вживати алкоголь, то їх вини немає крім випадку коли вони явно вчинили злочин залишення в небезпеці. Він передбачений двома статтями Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину на практиці рідко притягають до відповідальності.

    Якщо загиблий перед смертю не вживав наркотики, то йому ніхто їх не збував, отже нема правопорушення збут і придбання наркотичних засобів. Можливо, там був не суїцид, а вбивство. Самогубство вчиняють нерідко психічно хворі, в тому числі наркомани.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну правову консультацію з даного запитання.

    Бабенко Олександр Юрійович
    Бабенко Олександр Юрійович рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 11 років досвіду

    Вітаю.

    Якщо жодним чином не було дій, направлених на спонукання до вчинення самогубства - відповідальність кримінальна не настане.

    Але врахуйте ту обставину, що за фактом алкогольного сп'яніння неповнолітніми може зайнятись додатковою перевіркою підрозділ ювенальної поліції, та в залежності від віку неповнолітніх можуть скласти адмін протоколи або на батьків (ст 184 Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

    Але для більш точної консультації потрібно більше інформації


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України