Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 04 вересня 2022, питання №72477

Как не отрабатывать две недели?

Здравствуйте. Я работаю в АТБ, столкнулась с ужассным отношением управляющей. Я нашла другую работу и мне срочно нужно рассчитаться сейчас без отработки двух недель. Управляющая отказывается подписать заявление. У меня есть сын до 14-ти лет. Могу ли я пригрозить полицией , ссылаясь на статью 38 трудового кодекса или может я что-то не так понимаю? Подскажите как лучше сделать пожалуйста? Поможет ли заявление в такой форме?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Під час воєнного стану Ви можете при наявності поважних причин звільнитись за власним бапжанням у день написання заяви!

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Тетяно!

    ЗАКОН УКРАЇНИ "ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ"

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2136-20#Text

    Стаття 4. Особливості розірвання трудового договору з ініціативи працівника

    1. У зв’язку з веденням бойових дій у районах, в яких розташоване підприємство, установа, організація, та існування загрози для життя і здоров’я працівника він може розірвати трудовий договір за власною ініціативою у строк, зазначений у його заяві (крім випадків примусового залучення до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, залучення до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури).

    ...

    КОДЕКС ЗАКОНІВ ПРО ПРАЦЮ УКРАЇНИ:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-08#Text

    Стаття 38. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника

    Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це роботодавця письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до закладу освіти; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною з інвалідністю; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або особою з інвалідністю I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), роботодавець повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

    У ВАС Є ПІДСТАВА ДЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ. ПОДАВАЙТЕ ПРАВИЛЬНУ ЗАЯВУ ТА ДОДАВАЙТЕ КОПІЮ СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України