Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 12 вересня 2022, питання №72837

Добрый день,можливо написати відмову чи довіреність в корись іншого члена сім'ї від заповіту

Составлены завещания от одного человека на троих членов семьи на каждого по отдельности может ли один наследник отказаться или оформить доверенность на другого наследника

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Вы можете отказаться от своей доли в наследстве в пользу другого наследника указанного в завещании. Для этого Вам необходимо подать соответствующее заявление в течении срока на принятия наследства. Этот срок составляет на сегодня 10 месяцев. Заявление должно быть нотариально заверено.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Так Ви можете це зробити, подавши заяву нотаріусу, який веде справу по спадщмні.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Спадкоємець за заповітом або за законом може відмовитися від прийняття спадщини протягом строку для прийняття спадщини в шість місяців. Щоправда в умовах теперішнього воєнного стану такий термін продовжено до 10-ти місяців. Заява про відмову від прийняття спадщини подається нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини. Спадкоємець за заповітом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом. Якщо заповідач підпризначив спадкоємця, особа, на ім'я якої складений заповіт, може відмовитися від спадщини лише на користь особи, яка є підпризначеним спадкоємцем.

    Якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за заповітом, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за заповітом і розподіляється між ними порівну. Ці положення не застосовуються, якщо спадкоємець відмовився від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця, а також коли заповідач підпризначив іншого спадкоємця.

    Відмова спадкоємця за заповітом від прийняття спадщини не позбавляє його права на спадкування за законом.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових правничих послуг.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України