Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 23 вересня 2022, питання №73392

Продаж нерухомості по дорученню

Чи можна продати нерухомість сина в Україні, якщо він знаходиться за кордоном, але залишив мені доручення?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Віталія!

    Син повинен оформити для Вас завірену нотариально довіренність. Це можна зробити черезе українське консульство у країні перебування сина або у місцевого нотаріуса. В останньому випадку довіренність треба буде при необхідності апостілювати, перекласти на українську мову та завірити переклад у нашого нотаріуса або знову ж таки в українському консульстві.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    29 червня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату та державної реєстрації в умовах воєнного стану».

    Починаючи з цього дня, українці, у тому числі й ті, що перебувають за кордоном, матимуть змогу відчужити нерухоме майно, видавши довіреність. Представник за такою довіреністю може оформити угоду та підписати договір замість власника.

    Якщо з дня видачі довіреності минуло більше одного місяця (більше двох — якщо вона засвідчена за кордоном), додатково потрібно надати заяву довірителя про підтвердження дії довіреності, засвідчену українським нотаріусом не раніше ніж за 7 календарних днів, а консульською установою (дипломатичним)представництвом) України чи відповідно до законодавства іноземної держави - не раніше ніж за 1 місяць до дня укладання (підписання) відповідного договору/акту.

    При виникненні додаткових питань натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це можливо, але потрібно оформити нотаріальну довіреність.

    Раджу робити це через консульство.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку «Звернутися»

    Мамай Ірина Євгеніївна
    Мамай Ірина Євгеніївна рік тому

    Адвокат, м. Рівне, 6 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрий день,

    Можна продати, якщо є довіреність від власника на розпорядження майном. Але якщо є дружина, то її згода на продаж також має надаватися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України