Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 23 вересня 2022, питання №73400

Как выписать человека из дома?

Перед войной купили дом.Там было прописано 2 человека. Территориально находимся далеко. Можно ли дистанционно их выписать из дома? Как это сделать? Где можно посмотреть кто прописан в доме?

Відповіді юристів (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    На цей час можливо два варіанти.

    Перший - через звернення до ЦНАП, де ви можете отримати інформацію та спробувати виписати вказаних осіб в адміністративному порядку.

    Другий - через звернення до суду.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам потрібно подати позов до суду про визнання їх такими, що втратили право користування житловим приміщення.

    Звертайтесь, надам зразки документів.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Дистанційно виселити зазначених осіб не вийде. Для того Вам треба звернутись до суду та визнати їх такими, що втратили право на прописку в цьому будинку.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Знайти з реєстрації в житлі (виписати) громадянина можна 1) за його згодою-через центр надання адміністративних послуг тощо або 2) через суд.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати детальну правову консультацію з цілим рядом юридичних послуг, написати тексти правничих документів чи надати інші юридичні послуги.

    Мамай Ірина Євгеніївна
    Мамай Ірина Євгеніївна рік тому

    Адвокат, м. Рівне, 6 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрий день,

    У визначених законодавством випадках, зняття з реєстрації місця проживання здійснюється на підставі:

    1) рішення суду, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житло або права користування житлом, про виселення, про зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) особи, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою (у такому випадку адміністративний збір не сплачується);

    2) свідоцтва про смерть або відомостей про державну реєстрацію смерті з Державного реєстру актів цивільного стану. У таких випадках датою зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання особи є дата видачі свідоцтва про смерть або дата здійснення актового запису про смерть особи;

    3) повідомлення територіального органу або підрозділу ДМС із зазначенням відповідних реквізитів паспортного документа померлої особи або документа про смерть, виданого компетентним органом іноземної держави, легалізованого в установленому порядку;

    4)заяви власника житла про зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

    У разі звернення до органу реєстрації разом із заявою власника житла про зняття особи (осіб) із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) власник житла подає:

    1) документ, що посвідчує особу (у разі особистого звернення);

    2)документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано/зареєстровано місце проживання (перебування) особи (осіб), що знімається.

    У разі зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) за заявою власника житла більше однієї особи до органу реєстрації подаються заява та документ або відомості, що підтверджують сплату адміністративного збору, окремо щодо кожної особи.

    Така заява може бути подана лише повнолітньою особою або законним представником малолітньої дитини.

    Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) особи за заявою співвласника житла здійснюється за згодою іншого співвласника житла, яка надається особисто або через представника та підтверджується підписом такого співвласника або його представника у заяві.

    Ці документи подаються в ЦНАП


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України