Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 03 жовтня 2022, питання №73907

Спадщина при військовому стані.

Доброго дня! Скажіть будь ласка який крайній термін вступу в спадщину в зв'язку з військовим положенням, якщо спадкодавець помер менше чим за два місяці до військового положення? Кому переходить майно якщо спадкоємець помер не встигнувши вступити в спадщину (за заповітом) але залишив заповіт на сина (залишилась дружина і діти)? Дякую за відповідь.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Катерино.

    Доброго дня! Скажіть будь ласка який крайній термін вступу в спадщину в зв'язку з військовим положенням, якщо спадкодавець помер менше чим за два місяці до військового положення? - Із 29 червня діють нові підходи до строків прийняття спадщини або відмови від неї період воєнного стану .

    Так, постановою Кабміну від 24.06.2022 № 719 визначено, що перебіг строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття зупиняється на час дії воєнного стану, але НЕ більше ніж на 4 місяці. Свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення строку для прийняття спадщини.

    Кому переходить майно якщо спадкоємець помер не встигнувши вступити в спадщину (за заповітом) але залишив заповіт на сина (залишилась дружина і діти)?

    У даному випадку мова йде про спадкову трансмісію. Але у ситуації потрібно розібратись більш детально.

    Натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо спадкоємець залишив заповіт, оформлений в нотаріуса, то той заповіт є дійсним щодо майже всіх його майнових прав та обов'язків. Якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія).

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України