Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

24 жовтня 2022, питання №74819

Надійшов лист про арешт майна

Добрий вечір! 14.09.2020 дідусь зробив дарування квартири на батька. Під час складання договору обтяжень чи обмежень не було.
28.10.2021 дідусь помер і він вже не мав ніякого майна.
Вчора в поштовій скриньці тієї дарованої квартири було знайдено лист, який надійшов ще 15.09.2022 (в тій квартирі не живемо, тому не знали про лист) про постанову арешту майна боржника. У дідуся була фірма (але 30.12.2015 фірма в стані припинення) і згідно цього листа 01.02.2016 було створено виконавчий лист про стягнення коштів з "фірми" на користь "назва установи" у розмірі 2818 грн.
І також у листі було зазначено, що фірма зареєстрована за адресою тієї квартири.
Далі у цьому листі зазначено накласти арешт на все майно боржника і зазначено, що боржник має цю фірму.
Чи загрожує щось майну батька? Чи можуть бути якісь наслідки? Як надалі діяти? Проконсультуйте, будь ласка! Завчасно дякуємо!

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Питання не в тому, коли надійшов виконавчий лист, а в тому, коли було набувше чинності рішення суду про стягнення боргу. Якщо останнє було до оформлення дарчоъ, тоды маэмо проблему.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Є деякі питання щодо вказаної постанови та арешту майна.

    Якщо було стягнення з коштів з "фірми" на користь "назва установи" у розмірі 2818 грн., то це господарський суд, тобто спір юридичних осіб і стягнення по ньому не могло бути звернено на майно фізичної особи, навіть якщо за адресою цього майна було місце реєстрації юридичної адреси фірми.

    Арешт майна полягає, в першу чергу, внесенням державним виконавцем заборони в реєстр нерухомого майна, при якому дідусь не міг подарувати цю квартиру.

    А тому необхідно бачити документ, який надійшов щоб була можливість дати обґрунтовану консультацію.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України