Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 30 жовтня 2022, питання №75122

Переоформлення автомобіля від померлого чоловіка

Ми з чоловіком прожили 8 років,НЕ були у шлюбі
Нещодавно він помер,від нього залишилася машина,на яку ми заробляли разом
Чи можу я переоформити автівку на себе?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Мар'яна!

    Ви зможете це зробити тільки після закриття спадкової справи та якщо не буде інших спадкоємців.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня.

    Вирішення вашого питання можливо шляхом звернення до суду з позовною заявою у якій необхідно не лише встановлювати факт проживання однією сім'єю зі спадкодавцем, а також з вимогою про визнання майна як спільної сумісної власності подружжя

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Мар'яна.

    Ми з чоловіком прожили 8 років,НЕ були у шлюбіНещодавно він помер,від нього залишилася машина,на яку ми заробляли разомЧи можу я переоформити автівку на себе?

    Автівка була оформлена на нього? Чи маєте докази того, що вона придбавалась за спільні кошти?

    Потрібно проходити процедуру спадкування. Як особа, яка прожила разом з померлим 5 років, маєте право на спадщину.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна рік тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Мар'яно!

    Переоформити автівку на себе зможе особа, яка її успадкує. Ви можете претендувати на спадщину у разі встановлення факту спільного проживання однією сім'єю ( це встановлюються виключно в судовому порядку, при цьому Ви будете спадкоємцем 4 черги).

    Якщо встановите цей факт, матимете можливість в судовому ж порядку визнати своє право власності на 1/2 частини автівки як на об'єкт спільної сумісної власності. Проте це не спадкування, це Ви зможете ( якщо буде прийнято відповідне судове рішення) отримати СВОЮ частину у цій автівці.

    Тоді залишиться питання по 1\2 авта. Якщо ніхто, окрім Вас, не звернеться до нотаріальної контори протягом строку про прийняття спадщину - є можливість успадкувати цю частку.

    Якщо у померлого є інші спадкоємці є ризик того, що вони зможуть вступити у спадщину до того, як Ви отримаєте рішення суду по своїй справі, тому потрібно діяти швидко и виважено, приділити особливу увагу засобам забезпечення позову.

    Починайте із звернення до нотаріальної контори.

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України