Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 30 жовтня 2022, питання №75130

Продажа фреонов в жилом доме

Скажите пожалуйста можно ли продавать фреон(это газ для холодильников и кондиционеров в баллонах до 12 литров. Бывает горючий и не горючий) Если магазин находится на первом этаже жилого дома?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Ростиславе!

    Обіг товарів що містять озоноруйнівні речовини підлягає контролю з боку держави шляхом прийняття постанови КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2019 рік» від 27.12.2018 № 1136.

    Кабмін підтримав проект закону «Про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази», який має на меті поступове скорочення та в подальшому припинення споживання цих речовин, та прийняв його за основу відповідно до постанови ВР від 28.02.2019 № 2699-VIII.

    У законопроекті імплементовані положення Регламенту ЄС №2037/2000 про речовини, що руйнують озоновий шар та Регламенту ЄС №842/2006 про деякі фторовані гази.

    Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом також передбачено встановлення заборони на озоноруйнівні речовини, включаючи припинення використання сирих гідрохлорфторвуглеців до 2020 року та поетапна ліквідація поставок на ринок (продажу) сирих гідрохлорфторвуглеців до 2025 року.

    Законопроект також містить положення про заборону споживання озоноруйнівних речовин групи І додатку С Монреальського протоколу до 01 січня 2020 року, за иключенням обслуговування холодильного обладнання та обладнання для кондиціювання повітря.

    Тож зараз поки що немає суттєвих обмежень щодо використання та ввезення фреону, окрім умов дотримання ліцензій та квот.

    На національному рівні заборона ввезення ГХФВ-22почне діяти з 01 січня 2020 року, що поступово унеможливлює роботу обладнання, що працює на ГХФВ-22, й тим самим вимагає переходити на інший холодоагент.

    Проте досі нічого не змінилось!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня.

    пожежна безпека - фреон не горить на відкритому повітрі, є невибухонебезпечний.

    Якщо ваше питання вирішенно ставте галочку біля мого фото, підтримайте лайком, залиште відгук.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України