Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 11 листопада 2022, питання №75669

Сопровождение инвалида заграницу

Добрый день. Мужчина сопровождал как опекун инвалида заграницу. Инвалид хочет самостоятельно вернуться домой. Какая ответственность будет для мужчины, если он не вернется в Украину вместе с инвалидом?

Відповіді юристів (7)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    На цей час напряму жодної відповідальності за це немає. Гіпотетично, можлива відповідальність за порушення правил військового обліку але практично це мало реально.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Ирина Клієнт рік тому

      Изменения о необходимости одновременного возвращения в Украину принято 27 сентября. Факт выезда до принятия этих изменений, а инвалид хочет вернуться в Украину сейчас. Распространяется ли эта норма правил на мужчину, который сопровождал инвалида? Имеют ли они обратную силу? Или же здесь будет рассматриваться сам факт возвращения инвалида после 27.09?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Обов'язое такий є. Відповіальності поки що немає

    Ирина Клієнт рік тому

    А если инвалид уедет и через какое-то время вернется? И последнее пересечение границы будет совместное?

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      На цей час, відповідальності за неповернення разом з інвалідом або перебування за кордоном при тимчасовому поверненні інваліда не має. Якщо така відповідальність буде введена в майбутньому, то у відповідно до викладення складу правопорушення можливо буде говорити про випадки застосування або не застосування покарання. На сьогодні говорити про це зарано

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Наразі відповідальності не встановлено. Тому не думаю, що будуть якісь проблеми.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    ПОКИ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України