Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 16 листопада 2022, питання №75886

Писати заяву на звільнення чи інші які дії?

Я ,рятуючи сім'ю,виїхав з окупованої на той час території,за кордон на початку серпня місяця, серпень була оформлена тарифна відпустка,далі оформити заяву на відпустку без збереження заробітної плати не було можливості.Тепер,коли територія деокупована,керівник вимагає мого звільнення,в телефонному режимі.бо я і так3 місяці не виходив на роботу,ставили в табель нз.Що робити?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Ви не зобов'язані писати заяву на звільнення, оскільки виїхали зокупованої території вимушено, рятуючи своє життя та життя своєї родини!

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото₴

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо ви плануєте повернутися додому і далі працювати нічого писати не треба, а якщо не плануєте, напишіть бо ви тільки займаєте посаду, і не дає те змогу працевлаштувати я комусь іншому.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Олена Клієнт рік тому

      Дякую за відповідь,маленький нюанс,керівник вимагає рішення зараз,але на даний момент повернення неможливе,бо снаряди падають на території роботи і проживання,а у відпустці без збереження відмовляє

      • Корнійчук Євген Іванович

        Тоді, не пишітЬ,. КРАЩЕ Напишіть заяву про надання вам ВІДПУСТКИ БЕЗ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ І ВІДПРАВИТИ ЇЇ РЕКОМЕНДОВАНИЙ листом З ОПИСОМ ВКЛАДЕНОГО.

    Корнійчук Євген Іванович

    Також рекомендую написати заяву за період де вам ставили нз. А як все налогодиться, буде видно, що з цього вийшло.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України