Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

23 листопада 2022, питання №76160

ЖКГ підключення води від сільського комунального водопровода

у 2010 році було отримано техумови та проект на підключення води від сільського комунального водопровода, ними ж були виконані роботи з прокладання 500 метрів труби та встановлення лічильника. Після цього комунальне підприємство відмовилося укладати договір і лічильник не опломбували, сказавши, що води всім не вистачає та вимагали хабар. Власник будинок не добудував і поїхав додому до іншого міста. Будинок був недобудований і не зареєстрований і до війни в ньому ніхто не проживав. Власник будинку знаходиться на оккупованій території, але дав ключі та довіреність на представлення його інтересів. Ми ВПО переїхали у листопаді з оккупованої території до цього будинку. Комунгосп побачивши, що в будинок оселилися люди, відрізав трубу водопроводу і хоче нарахувати штраф за 12 років за діаметром труби. Договір укладати не хочуть. Води в будинку немає і опалення без води також не працює. Що можна зробити?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Володимире!

    Питання не просте!

    Перш за все треба закрити питання зі штрафом. Думаю, що він чималенький! Можливо, для того прийдеться звертатися до суду, якщо саме комунальне господарство цього не зробить раніше. Треба доводити, що в будинку ніхто не жив, оскільки він недобудований.

    Що робити потім залежитеме від Ваших намірів щодо цього будинку.

    Для продовження розмови зі мною, натисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Моожу Вам допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України