Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

28 листопада 2022, питання №76344

Перетин кордону на транспорті

Я заробітчанин, виїха за кордон на своїй машині (на Українській реєстрації) 1 рік 4 місяці тому. На скільки знаю, маю право 6 місяців щоб моя машина перебувала у ЄС. Я на ній не їжджу вже 1 рік 4 місяці, вона стоїть на майданчику. Що мені робити, виїзджати не збираюсь. Які наслідки?
Заздалегідь дякую!

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Артуре!

    Якщо Ви не збираєтесь на авто ніде їздити, то можна поки що не перереєстровувати, Але, якщо ж все таки збираєтесь їздити, то переєструвати через 6 місяців прийдеться!

    Як варіант, треба заїхати на ній назад в Україну і повернутись. Тоді отримаєте ще 6 місяців.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Тут таке питання: якщо повезе, і проскочите, тобто поліція не зупинить ніде по ЄС, виїдете і без перереєстрації, а як не повезе, заплатите штраф. Рішати Вам, чи зараз перереєстровувати, чи ні.

    Якщо консультація була корисною, натисніть сіру галочку біля мого фото та залиште короткий відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Артуре.

    У вас по великому рахунку варіантів дій не багато. Ви можете або перереєструвати авто в країні ЄС, або спробувати приїхати в Україну. Але дійсно, велика вірогідність, що можете отримати штраф.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України