Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 29 листопада 2022, питання №76374

Виплата заробітної плати у вихідні дні.

Доброго дня шановні.
Я звернувся до суду про виплату заробітної плати за роботу у вихідні дні протягом місяця в три кратному розмірі, який обіцяв директор в усній формі. Річ у тому, що директор ТОВ залучив протягом місяця працівників до роботи у вихідні дні. Проте в суді директор пояснив, що я добровільно працював і тому підстав для такої оплати не має. Мою вимогу підтвердили три свідки. В суді директор пояснив, що я працював добровільно і тому підстав такої оплати не має. Шановні, підкажіть, яке рішення має прийняти суд.
Заздалегідь дякую за відповідь.

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Відповідно до частини шостої ст. 6 Закону № 2136 у період дії воєнного стану не застосовуються норми ст. 53 КЗпП (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої ст. 65 КЗпП (граничні норми застосування надурочних робіт), частин третьої – п’ятої ст. 67 КЗпП (вихідні дні), ст. 71 КЗпП (заборона роботи у вихідні дні), ст. 73 КЗпП (святкові і неробочі дні).

    Відповідно до ст. 72 КЗпП робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі. Оплата за роботу у вихідний день обчислюється за правилами ст. 107 КЗпП.Однак, виходячи з норм частини шостої ст. 6 Закону № 2136, не застосовуються способи компенсації за роботу у вихідний день, передбачені ст. 72 КЗпП. Оплата праці у вихідний день здійснюється за фактично виконану роботу.

    Якщо консультація задовільнила, натисніть сіру галочку біля мого фото та залиште відгук на знак подяки

    • Артур Клієнт рік тому

      Дякую. Але це було до 24.02.202

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Треба тоді ставити питання більш конкретно і не забирати час!

        • Артур Клієнт рік тому

          Зрозумів Вас. Вибачаюсь

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Рішення приймається суддею за внутрішнім переконанням на підставі повного та всебічного вивчення доказів по справи. Не бачивши Вашої позовної заяви та вивчивши матеріали справи, тільки на підставі Вашого допису, неможливо надати обгрунтовану відповідь на Ваше питання.

    Який режим робочого часу встановлено на Вашому підприємстві? Робота була понаднормова або взалік загального робочого часу? Яким чином оформлювались виходи на роботу? Які є ще докази по справі окрім показань свідків?

    Та ще багато додаткових моментів які мають значення.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Артур Клієнт рік тому

    Дякую Вам. Режим робочого часу загальний (п‘ятиденний робочий тиждень)

    Більше доказів не має, вищезазначена інформація вичерпна


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України