Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 11 грудня 2022, питання №76892

Спір про незаконне звільнення

Вітаю! Був трудовий спір (визнання незаконним звільнення за п.4 ст.40 КЗпПУ), за три з половиною роки неодноразово розглядався судами, повторна апеляція, постанова якої залишена в силі Верховним Судом, визнала звільнення незаконним і поновила працівника на посаді з 20.06.2019 року. Постанова набрала законної сили 05.07.2022 року, але відповідач не бажав виконувати рішення суду, тому було відкрито виконавче провадження, за результатами якого відповідач видав наказ про поновлення від 03.11.2022, з яким позивач ознайомився 15.11.2022, тоді ж було закрито ВП, а вже на другий день - 16.11.2022 року, відповідач видав наказ, яким вніс зміни в той наказ, яким колись звільнив за прогули, змінивши причину звільнення - звільнити за власним бажанням на підставі заяви, яка була написана ще до встановленого факту незаконного звільнення, а саме - 29.05.2019 року. Тепер в трудовій після запису від 20.06.2019 року про звільнення за прогули, є запис від 03.11.2022 про скасування попереднього запису, а наступним записом від 16.11.2022 року працівника звільнено за власним бажанням з 21.06.2019 року - це просто абсурд якийсь! Саме через абсурдність ситуації не розумію, як діяти далі, адже подавати позов про поновлення з 21.06.2019 року не можна, бо попереднє рішення суду має законну силу і ним вже вирішені права працівника за період з 20.06.2019 по фактичну дату поновлення... Подавати позов про поновлення з 03.11.2022 року? Чи є більш ефективний механізм, як діяти в даному випадку?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Тетяна!

    Повірте мені, жоден поважаючий себе та досвідчений адвокат не буде розбиратися в ТАКОМУ питанні безкоштовно!

    По-перше, тут треба грунтовно вивчити всі матеріали справи.

    По-друге, самому повноцінно долучитися до її розгляду.\Одним словом, "на колінці" на Ваші питання не відповісти!

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Якщо ж консультація виявилась достатньою, активуйте біля мене сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згоден з колегою, необхідно ознайомитись з матеріалами справи.

    Без ознайомлення, на перший погляд є декілька шляхів.

    Один з них звертатись до суду з позовом про зміну формулювання звільнення.

    Більш змістовно можливо відповісти після ознайомлення.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Тетяно.

    Підтримую колег. У даному питанні потрібно комплексно підійти до його аналізу, а вже потім і вирішення.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України